avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita credit consum 2007
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita credit consum 2007

Buna ziua,
Soacra mea a luat in anul 2007 un credit de nevoi personale de la Piraeus Bank. In anul 2015 banca a executat silit acel credit care a avut intarzieri de peste 6 luni si a poprit ulterior pensia acesteia. In anul 2018 Casa de pensii a stopat trimiterea banilor catre executorul judecatoresc deoarece se intrunise suma datorta conform actului de poprire. Intre timp Piraeus Bank a fost preluata in RO de First Bank si in februarie 2019 a trimis catre acelasi executor o noua suma reprezentand dobanzi si penalitati suplimentar calculate desi in prima executare silita acestea au fost calculate si stabilite prin instanta judecatoreasca.
pentru cea de a doua suma de aproximativ 6000 lei nu exista incuviintare la executare silita si nici nu este specificat modul cum au calculat. Prima suma executata in 2015-2018 a fost de aprox 11500 lei. Au voie sa mai calculeze dobanzi si penalitati la dobanda si penalitati aplicate deja? Au dreptul sa mai retina sume suplimentare fara sa aiba o incuviintare la executarea silita?
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
gngn, utilizator
Cel mai recent răspuns: gngn , utilizator 14:34, 14 Mai 2019
Apelati la Cuculis si Asociatii, sunt specializati pe astfel de spete.
Am solicitat Casei de pensii in scris un document in care sa fie detaliate toate retinerile aferente acestei executari silite. Deasemeni am solicitat bancii si BEJ -ului documentele care stau la baza acestei executari. In acelasi timp probabil vom solicita si ajutorul unui avocat, vrem sa incheiem totul amiabil, in cazul in care nu exista "deschidere" catre aceasta varianta, vom apeka la instanta.
As fi vrut sa stiu daca exista vreo lege mai actuala catre interzice executarea silita fara a avea incuviintare de la judecatorie, sau ce variante de verificat sunt inca neatinse de noi.
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita v11 v11 Buna ziua. In octombrie 2014 am fost executata silit pentru suma de 6300 lei (reprezentand contravaloarea primita pe un card de cumparaturi )de catre o banca ... (vezi toată discuția)
Dobanzi si penalitati la suma executata silit naepot naepot Buna ziua, In somatia trimisa de BEJ se specifica suma pentru care a fost instituita executarea silita, suma ce include debitul de achitat catre creditoare ... (vezi toată discuția)
Incuviintarea executarii silite iulia2015 iulia2015 buna ziua.Va rog daca ma puteti ajuta cu lamurirea acestei expresii si anume incuviintarea executarii silite si anume cand o onstanta judecatoreasca adminte ... (vezi toată discuția)