avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 585 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... SUCCESIUNE
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

SUCCESIUNE

Buna ziua!
Va rog sa imi spuneti daca s-a modificat ceva in Codul civil referitor la succesiune?
Situatia mea este urmatoarea: in anul 2002 tatal meu a decedat, insa nu am facut mostenirea dupa el, In octombrie 2018 a murit si mama insa fratele meu a plecat dupa inmormantare in Germania si de atunci nu am nici o veste de la el.Imi spunea cineva ca in cazul in care in 6 luni nu ne prezentam pentru succesiune, se pot prezenta surorile mamei mele si solicita mostenirea!Eu nu am auzit asa ceva, insa va intreb pe dv cum sa procedez in acest caz.
Multumesc!
Ultima modificare: Marți, 14 Mai 2019
cgabriela63, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:56, 14 Mai 2019
Nu va mai uitati in gura unuia si a alutuia. Mergeti la notar, veti dezbate succesiunile in ordinea deceselor. Veti avea nevoie de frate sau de imputernicire de la el.
Competent e notarul de pe raza ultimului domiciliu al parintilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revendicarea unui teren apartinand familiei mamei mele miha1982 miha1982 Stimate d-le/d-na avocat, As dori sa clarific dreptul meu si al surorii mele la mostenire. Terenul mentionat a fost in proprietatea familiei mamei ... (vezi toată discuția)
Partaj intre frati/surori locuinta la tara Ramona Floari Ramona Floari Buna ziua, Daca 2 frati, care parintii au murit acum 39 de ani (tata) si acum 7 ani (mama), au o casa la tara, fata este plecata de 25 ani in Germania ( a ... (vezi toată discuția)
Succesiune galileo43 galileo43 Recent a decedat un verisor , care nu are copii,nu a fost casatorit,nu are frati,deci fara testament ar fi mostenitori verisorii,care nu sant putini,deja au ... (vezi toată discuția)