Sunt in proces de divort cu sotul meu. Am depus acțiunea de divort în sept 2018, primul termen a fost în feb 2019 Iar al doilea termen este pe 17 mai. Am luat această decizie în urma a 3 certificate medico legale. În sept am obținut si ordin de protecție timp de 6 luni,ordin care a expirat în martie. Atunci am fost nevoită să îi dau cheile la apartament si sa nu mai locuiesc acolo din cauza fricii. Acum el a schimbat yala si lacatul de la posta si refuza sa imi dea cheile aferente. Mentionez ca apartamentul este bun comun achiziționat în timpul căsătoriei ,la fel și masina care acum este la mine. Practic eu ma folosesc de masina, în condițiile în care el n-ar folosi-o si el se foloseste de apartament. Are pretenția să ii dau masina dar el nu vrea sa imi dea cheile aferente apartamentului si de la posta. Ce e de facut in acest caz? Eu am si un copil, copil care nu a primit nici un ajutor bănesc pentru întreținerea și educația lui din sept 2018. Dacă fac plângere la poliție ce șanse am sa obtin cheia de la apartament sau in baza cărui articol ar fi nevoit să o dea(încă o dată precizez ca in actele apartamentului suntem amandoi). Va multumesc din suflet pentru raspuns.
Oricum faptul este consumat. Nu are decât să stea în apartament. Oricum el s-a gândit numai la persoana lui de cand suntem in proces de divort. În opinia lui copilul nu are necesități. Nu a participat cu nici un leu la creșterea si educarea lui în condițiile în care acesta este la scoala. Voi cere plata pensiei retroactiv si voi vedea atunci pe unde își scoate camasa cu rata si 2 pensii alimentare ( o pensie din urma si una pe luna în curs). Nu are decât să rămână în apartament. Atât doar vroiam sa vad ce șanse am ca sa "emit pretentii" .
Apreciez comentariile dumneavoastra si va asigur de tot respectul meu.
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
pensie de intretinere primeste de la data depunerii cererii. O sa se cam adune pana se termina procesul de divort.
Incercati sa incepeti procesul de partaj, ca dureaza., Citati si banca ca hotararea sa ii fie opozabila.
Si pt cheltuielile de partaj puteti cere si primi ajutor public judiciar. Problema e ca una din conditii e sa nu fi beneficiat in ultimele 12 luni.
Poate negociati cu el si e de acord sa faceti partajul la notar si mai scutiti niste bani. La fel, trebuie luat acordul bancii, probabil ca va trebui sa va inlocuiasca, sa aduca alt coplatitor.
Din pacate nici cu divorțul nu a vrut prin notar, iar cu partajul cu siguranta nu va fi de acord. Este un "individ" care se gândește numai la el si interesul lui.
andrey_f_c
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stai calma in privinta acelor bani ce trebuie sa ii plateasca pentru pensia alimentara ptr copil... o va plati din urma cu siguranta, prin hotarare judecatoreasca.
Pensia de intretinere a copilului minor decurge de la data inregistrarii cererii de divort. Avocatul nu v-a spus asta?
Daca "individul" nu a platit pan acum o suma modica prin transfer bancar sau depunere intr-un cont, e bun de plata. Daca dovedeti ca stati cu chirie, un an de la divort, e obligat si sa va ajute cu intretinere (nu stiu sigur 100% asta cum se aplica...).
Vorbiti cu avocatul despre situatia pensiei de intretinere a copilului minor.
Refaceti-va viata si bucurati-va de ea.
In ziua de azi e foarte greu de gasit un partener caruia sa ii dai si care sa iti ofere acele nevoi sufletesti care iti mangaie tot sufletul.
Cat timp stateati in apartament, acekla era locuinta dv. aparata de lege si nimeni nu va putea cere cheia fara o hotarare judecatoreasca.
Acum, ca ati plecat, nu puteti face prostiile alea cu cheia in usa etc. pentru ca inseamna penal si ar veni manusa o astfel de situatie intr-un divort care nu e amiabil...
Pentru partea cu incredintarea nu prea inteleg ce anume a avut avocatul cu mana cui, poate ne explicati. Suna a teoria conspiratiei. Cert e ca incredintare nu exista si dv. aveti pe rol divortul, deci care dosar de incredintare?