avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Cafeneaua avocaţilor Avocatul meu evită să îmi dea răspunsuri concrete. ...
Discuție deschisă în Cafeneaua avocaţilor

Avocatul meu evită să îmi dea răspunsuri concrete. Nu mi se pare corect să se comporte astfel, vă rog să mă ajutați cu un sfat sau cu o soluție

Buna ziua.
In urma cu trei ani am angajat un avocat care sa ma reprezinte într-un dosar de cercetare penală în care am suferit un accident de munca cu vătămare corporală și incapacitate temporară de muncă de 89 zile.
În tot acest timp i-am cerut informații despre cursul dosarului și ce acțiuni întreprins. De câte ori îi solicitam aceste informații,el îmi spunea că nu poate să facă nimic pana nu termina parchetul ancheta și ca nu are acces la dosarul agentului care anchetează cazul. Anul trecut dacă am văzut că nu primesc nici un raspuns de la avocat,am solicitat eu prin email informații despre cursul dosarului și le-am primit.
În urma cu doua luni am solicitat aceleași informații de la parchet și cu stupoare am primit raspuns ca dosarul a fost inchis(anulat) în defavoarea mea(vinovat), deși la dosar existau documente care dovedeau nereguli mari la societatea unde lucrez.
După primirea rezultatului l-am rugat pe avocat sa depună contestie în termenul legal,dar au început aceleași probleme, amânări,etc.
Când am văzut că se apropie finalul termenului de depunere, am scris eu contestația și am trimis-o eu prin mandat postal și email.
Nu mi se pare corect ca un avocat pe care îl angajezi și ai deplina încrede în el sa se comporte astfel, mai ales ca după ce a studiat documentația pe care i-am dat-o, a afirmat că totul este în favoarea mea.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat sau cu o soluție.
Multumesc!
Ultima modificare: Duminică, 19 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Manuela Rășină , administrator 13:13, 21 Mai 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
După ce sa produs accidentul nu am fost contactat de nici o persoană de la protecția muncii sau de la poliție,singura declarație am dat-o după câteva zile la sediul societății în prezența a trei colegi și ă soției mele. Cum va explicati ca timp de un an de zile nu am fost chemat niciodată de un organ de ancheta.
Multumesc
Sa stiti ca nu este nimic deosebit.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util


petremihaiv a scris:

După ce sa produs accidentul nu am fost contactat de nici o persoană de la protecția muncii sau de la poliție,singura declarație am dat-o după câteva zile la sediul societății în prezența a trei colegi și ă soției mele. Cum va explicati ca timp de un an de zile nu am fost chemat niciodată de un organ de ancheta.
Multumesc

Trebuia sa vi se inmaneze un exemplar din procesul verbal de cercetare la finalizarea cercetarii facute de comisia de cercetare numita de angajator. Procesul verbal se poate contesta in 30 de zile de la data inmanarii, mai intai la ITM si daca rezultatul nu va este pe plac puteti contesta procesul verbal in instanta.

ART. 132
(1) Procesul-verbal de cercetare a unui eveniment se întocmeşte în mai multe exemplare, dupa cum urmeaza:

a) în cazul accidentului de munca urmat de incapacitate temporara de munca, pentru angajatorul care înregistreaza accidentul, inspectoratul teritorial de munca care a avizat dosarul, asigurator şi victime;

Daca nu v-a fost inmanat procesul verbal de cercetare care va aprtine solicitati in scris la angajator acest lucru si aveti grija ca inmanarea acestuia sa fie datata ca sa puteti, eventual, contesta cercetarea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
La data producerii evenimentului, parchetul/ politia au fost anuntate de catre angajator/ spital. Angajatorul a anuntat ITM si fiind vorba de un AM cu incapacitate temporara de munca a desemnat o comisie pentru cercetarea evenimentului produs. In fata acestei comisii ati dat declaratie.
Dosarul de cercetare, inclusiv PV de cercetare AM au fost avizate de catre ITM si firma a inregistrat AM.
Posibil ca dosarul de cercetare sa fi fost trimis la parchet/ politie de catre angajator sau politia/ procurorul sa fi solicitat si primit PV de cercetare in baza caruia sa se fi dispus inchidere dosarului penal.
Organul de ancheta v-ar fi solicitat pentru declaratie daca ar fi facut o cercetare proprie, ori acesta a inchis dosarul, posibil fiindu-i suficient de edificator PV de cercetare intocmit de comisia de cercetare desemnata de angajator.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In completarea celor aratate anterior trebuie spus ca cercetarea penala efectuata de politie dureaza foarte mult.Practic politistii de la judiciar intind de un dosar de cercetare penala 3-4 ani.E o tactica binecunoscuta.Mai dispar martorii mai uita detaliile spetei , etc.Un avocat in timpul cercetarii penale cind practic politistii judiciari iau declaratii si in restul timpului nu prea fac mare lucru sau chiar nimic , un avocat nu are ce face decit sa va comunice ca " se fac cercetari ".

Alte discuții în legătură

Dosar cercetare eveniment - accident de munca Mihaela_12 Mihaela_12 Buna ziua! Ma puteti ajuta, va rog, cu urmatoarea informatie: in cazul unui accident de munca, ce documente privind cercetarea evenimentului trebuie ... (vezi toată discuția)
Accident de munca, sanctiune claudiucaau claudiucaau Am suferit un acident de munca,alunecand pe podetul de acces al utilajului, acidentul sa produs la 4.50 dimineata .dupa ce am fost dus la spital am primit un ... (vezi toată discuția)