petremihaiv a scris:
După ce sa produs accidentul nu am fost contactat de nici o persoană de la protecția muncii sau de la poliție,singura declarație am dat-o după câteva zile la sediul societății în prezența a trei colegi și ă soției mele. Cum va explicati ca timp de un an de zile nu am fost chemat niciodată de un organ de ancheta.
Multumesc
Trebuia sa vi se inmaneze un exemplar din procesul verbal de cercetare la finalizarea cercetarii facute de comisia de cercetare numita de angajator. Procesul verbal se poate contesta in 30 de zile de la data inmanarii, mai intai la ITM si daca rezultatul nu va este pe plac puteti contesta procesul verbal in instanta.
ART. 132
(1)
Procesul-verbal de cercetare a unui eveniment se întocmeşte în mai multe exemplare, dupa cum urmeaza:
a) în cazul accidentului de munca urmat de incapacitate temporara de munca, pentru angajatorul care înregistreaza accidentul, inspectoratul teritorial de munca care a avizat dosarul, asigurator
şi victime;
Daca nu v-a fost inmanat procesul verbal de cercetare care va aprtine solicitati in scris la angajator acest lucru si aveti grija ca inmanarea acestuia sa fie datata ca sa puteti, eventual, contesta cercetarea.