avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Iesirea de la tva la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Iesirea de la tva la incasare

In cazul in care o societate comerciala a depasit CA de 2250000 lei in luna februarie 2019 si iese din sistemul TVA la incasare din 01.04.2019 cum procedeaza cu tva neexigibila din conturile 4428F (furnizori) si 4428C(clienti) ramasa in sold la 31.03.2019? Facturile emise catre clienti sunt pentru lucrari executate si finalizate in perioada cand se aplica TVA la incasare iar facturile primite de la furnizori sunt si de la furnizori care aplica sistem TVA la incasare si de la furnizori care nu plica sistem TVA la incasare.
Ultima modificare: Joi, 16 Mai 2019
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 10:41, 16 Mai 2019
TVA-ul neexigil ramane in acele conturi pana se incaseaza, respectiv se achita facturile. Pentru facturile existente in sold la 31.03.2019 se aplica vechiul sistem, adica tva la incasare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din sistemul tva la incasare cristina29 cristina29 Buna ziua! Dat fiind faptul ca de la 01.04.2014 am iesit din registrul \\"tva la incasare\\", trebuie sa inchid conturile 4428.6 si 4428.7, reprezentand ... (vezi toată discuția)
Furnizori in sold care nu mai aplica sistemul tva la incasare ana muraru ana muraru Pot reconsidera TVA -ul neexigibil din sold tinand cont ca anumiti furnizori nu mai aplica sistemul tva la incasare ? (vezi toată discuția)
Aplicare tva la incasare Lizuca12 Lizuca12 Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca aplic sistem tva incasare pentru facturile primite de la furnizori indiferent daca acestia sunt in sistem, sau nu eu deduc ... (vezi toată discuția)