avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masa succesorala
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masa succesorala

Sora mea, avand un copil dintr-o casatorie anterioara s-a recasatorit . In timpul casatoriei sotul a dobandit prin mostenire de la parinti un imobil. Ulterior , aceasta a decedat lasand mostenitori sotul supravietuitor si copilul. Intrebarea este ce mosteneste copilul tinand cont ca alte bunuri mobile si imobile nu sunt.
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 11:45, 16 Mai 2019
Daca copilul nu e al lui, nimic.
Ii va mosteni cota mamei, la decesul acesteia.
daca mama nu are nimic, copilul nu are ce mosteni. Casa sotului e a sotului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in timpul casatoriei favex favex Sora mea s-a recasatorit avand un copil dintr-o casatorie anterioara . In timpul casatoriei a mostenit un bun imobil de la parintii ei iar ulterior a decedat ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat ... Liviur83 Liviur83 Bună ziua,va rog sa ma ajutați într o problema: mama a decedat iar tatăl meu sa recăsătorit iar înainte de căsătorie cu a a 2 soție avea moștenire ... (vezi toată discuția)
Casa parintilor Ghinda02 Ghinda02 Daca apartamentul in care locuiesc este al parintilor mei, luat dupa Revolutie, pe numele amandorura voi mostenii vreun procentaj dupa moartea unuia din ... (vezi toată discuția)