avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 214 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii sociale Anaf
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii sociale Anaf

Buna ziua. Am si eu cateva intrebari si va rog sa ma ajutati cu un raspuns la ele.

Eu locuiesc din 2001 in strainatate, dar figurez inca cu domiciliul in Romania. Am dubla cetatenie: romana si belgiana. Locuiesc in Belgia si ma intorc in Romania doar vara, 2-3 saptamani. Nu am nici un venit in Romania. Din motive familiale eu nu mai am nici un fel de relatii cu mama si sora mea. Tatal meu este decedat din 2000.
La sfarsitul lui martie am primit o scrisoare de la ANAF, referitoare la anul 2015, in care mi se spune ca am datorii la contributia de asigurari sociale, datorii care provin din participarea mea la un fond de investitii (SC Moldova SA). Nu stiu cum am ajuns pe lista acelei societati si, personal, eu nu am incasat niciodata nici o suma de bani de acolo. Eu cred ca am fost trecuta acolo de mama si sora mea, cu care nu mai am nici o legatura, acestea neanuntandu-ma si ridicand banii in numele meu din 2015 pana acum. In schimb eu acum am datorii la ANAF, fara ca sa fi beneficiat vreodata de dividendela acestui fond de investitii.
E posibil ca eu sa fiu trecuta printre actionari fara stiinta mea, de tatal meu cand traia sau de mama mea?
Cum pot proceda in acest caz pentru a-mi recupera banii din urma , de la mama si sora mea, care probabil au luat banii in numele meu?
Cum a fost posibil ca societatea sa plateasca dividendele mele unor alte persoane, fara semnatura mea?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cel mai recent răspuns: Carmen0371 , utilizator 16:51, 17 Mai 2019
In primul rand at ajuns sa detineti actiuni la SIF Moldova ca si la inca patru (SIF Muntenia, SIF Oltenia, SIF Banat Crisana si SIF Transilvania) pentru ca prin anii '90 ati avut peste 18 ani ca si toti ceilalti romani in aceeasi situatie si v-au fost alocate gratuit cate un numar de actiuni (pe care le aveti si acum) conform legii de atunci. La fel si parintii.
Pentru faptul ca ati plecat din tara, trebuia sa fi depus la finante un formular prin care ii anuntati ca va stabiliti rezidenta fiscala intr-un alt stat UE.
Daca au ridicat altii dividendele in numele dumeavoastra, asta e alta treaba de familie. Si poate de politie.
Acea decizie pentru cass se va anula conform ultimei ordonante a guvernului.
Ultima modificare: Vineri, 17 Mai 2019
george-neagu, moderator
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pret actiune valcris valcris Buna ziua. Puteti sa-mi spuneti si mie care este pretul actual al unei actiuni la SIF ? Multumesc. (vezi toată discuția)
Mosternire dividende delena87 delena87 Buna ziua. Am primit ieri de la Judecatorie o chemare in Instanta in urma cererii unchiului meu de a deveni mostenitor unic pe niste actiuni ale bunicului. In ... (vezi toată discuția)
Actiuni Carmen1234578 Carmen1234578 Părinții mei au 2 certificate de actionari.in 1996 au cumparat 80 de actiuni la societatea Dezrobirea constanta. Mai valoreaza ceva? Le mai putem vinde in ... (vezi toată discuția)