avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Restituire cheltuieli deplasare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Restituire cheltuieli deplasare

Buna seara,

Va supun atentiei urmatoarea problema:
In urma cu 6 luni am fost implicat intr-un accident de circulatie (tamponare fara victime), in urma caruia persoana vinovata a primit amenda plus suspendarea dreptului de a conduce pentru 60 de zile. Paguba mea a fost recuperata prin asiguratorul vinovatului.
In urma cu 45 de zile am primit citatie de la judecatorie ca Intervenient la Contestatia in anulare formulata de vinovat impotriva procesului verbal de contraventie. Am formulat intampinare in care am relatat situatia de fapt de la momentul accidentului, mentionand ca pot dovedi cele spuse prin fotografii (pe care le-am atasat la intampinare) si printr-un martor, oferind detaliile acestuia.
Am primit inapoi de la Judecatorie o citatie de a ma prezenta personal in fata Instantei pentru a depune marturie. Aceeasi citatie a primit-o si martorul (logodnica mea).
Problema este ca intre timp noi ne-am mutat la Timisoara, iar procesul se desfasoara la Judecatoria Constanta. Acum intervin urmatoarele intrebari:

1. In ce masura credeti ca ne putem recupera cheltuielile de transport Timisoara-Constanta-Timisoara? Bineinteles, in cazul in care mi se ofera castig de cauza.

2. Cum putem dovedi faptul ca suntem mutati in Timisoara, avand in vedere faptul ca locuim in casa unei cunostinte - unde nu avem contract de inchiriere?

3. Putem depune documentele justificative pentru cheltuielile de transport in timpul sedintei de judecata?

Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Matache , Avocat 22:50, 17 Mai 2019
Puteți recupera costurile in integralitate, și le puteți depune cererea in acest sens judecătorilor.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Puteți recupera costurile in integralitate, și le puteți depune cererea in acest sens judecătorilor.

Avocat Alexandru Matache,
Baroul Cluj
Va multumesc pentru raspuns. Pentru a recupera aceste cheltuieli, trebuie sa fac dovada mutarii domiciliului, sau este suficient faptul ca in acea zi ma aflam in alta localitate?
Este suficient sa arătați ca V-ați deplasat din alta localitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident rutier Petretudor95 Petretudor95 Salut . Am avut un accident rutier si eu nu am fost de vina , dar am avut in masina 6 persoane . Permisul mi.a fost retinut de politie . Cum imi pot recupera ... (vezi toată discuția)
Accident de munca- dosar penal- chemat la audiere in calitate de martor misu1972 misu1972 Buna ziua, in data de 14.02.2016, in cadrul societatii unde lucrez a avut loc un accident de munca soldat cu accidentarea grava a unui muncitor. Acesta a ... (vezi toată discuția)
Dosar penal pentru parasirea locului accidentului davidioandaniel davidioandaniel buna ziua , am si eu o intrebare . in 05.03.2018 am atins un vecin cu oglinda masini in cot si a cazut in fund . intrebandul daca are nevoie de asistenta ... (vezi toată discuția)