avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... conecediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

conecediere

Sunt lider de sindicat intr-o scoala. Postul de personal didactic auxiliar pe care l-am ocupat a fost restructurat. Directorul a avut grija sa restructureze toate posturile pe care le avea libere. Ce pot face in aceasta situatie? Dau CA in judecata si ce post mi se poate da?
Cel mai recent răspuns: Costinel Burca , Contabil 16:57, 25 Noiembrie 2009
daca s-au respectat procedurile privind restructurarea posturilor, nu stiu ce sanse de castig avei
Liderii de sindicat nu pot fi concediati pe timpul mandatului.
nikol.ilea a scris:

Liderii de sindicat nu pot fi concediati pe timpul mandatului.
LEGEA nr.54 din 24 ianuarie 2003
sindicatelor
Art. 10. - (1) În timpul mandatului şi în termen de 2 ani de la încetarea mandatului, reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de muncă pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasă la aprecierea celui care angajează, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizaţiei sindicale.


(2) Sunt interzise modificarea şi/sau desfacerea contractelor individuale de muncă, atât ale reprezentanţilor aleşi în organele de conducere ale organizaţiilor sindicale, cât şi ale membrilor acestora, din iniţiativa angajatorului, pentru motive care privesc activitatea sindicală.
se poate concedia daca s-a restructurat postul. fara nici o problema.
Concedierea ca urmare a desfiintarii postului nu este un motiv neimputabil salariatului?

Alte discuții în legătură

Restructurare post ionigeo ionigeo Sunt personal didactic auxiliar la o scoala si lider de sindicat. La propunerea directorului CA a hotarat restructurarea postului meu, fara a aduce argumente ... (vezi toată discuția)
Concediere lider sindicat ionigeo ionigeo Lucrez intr-o unitate scolara. Sunt lider de sindicat, dar nu sunt cadru didactic. In urma restructurarilor, pot fi dat afara? Multumesc. (vezi toată discuția)
Legea muncii cruceru1981 cruceru1981 Avand un dosar pe rol cu firma la care sunt angajat ma poate ajuta intr-un sens bun,adica evitarea disponibilizarii. Mai pe scurt ce drepturi am in plus avand ... (vezi toată discuția)