avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Beneficiez de somaj daca mi-am dat demisia
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Beneficiez de somaj daca mi-am dat demisia

Buna ziua.
Am lucrat 1 an si doua luni la o gradinita privata iar dupa 1 an si doua luni, am fost concediata ( verbal) de seful meu. Dupa ce mi-a spus verbal ca vrea sa ma concedieze, m-a pus sa imi dau demisia in scris.
Intrebarea este daca beneficiez de somaj in situatia mea.
Stiu ca in Codul Muncii este specificat faptul ca beneficiezi de somaj daca esti concediat, dar asta nu este situatia mea.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:29, 12 August 2021
La terminarea perioadei c.i.m. , aveti dreptul la șomaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Somaj absalom34 absalom34 Daca in ultimile 24 de luni am 12 luni lucrate (dar am plecat prin demisie) si platesc timp de o luna de zile din mana toate asigurarile (sanatate, pensie, ... (vezi toată discuția)
Incetare contract perioada determinata de 1 luna! diadora_74 diadora_74 La un contract pe perioada determinata de 1 luna, este necesara demisia/notificarea in scris? Trebuie respectat vreun preaviz? Poate inceta daca nu se ... (vezi toată discuția)
Somaj felicia.buzea@gmail.com felicia.buzea@gmail.com Se poate primi ajutorul de somaj daca ti- ai dat demisia? Mentionez ca am lucrat 17 ani in aceeasi unitate (vechime totala - 24 ani si 6 luni) (vezi toată discuția)