avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Scaun ergonomic
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Scaun ergonomic

Buna ziua,
Am probleme la coloana cervicala si stau foarte mult la birou. Scaunul este unul vechi si foarte uzat, nu este comod deloc. Imi dau seama ca pozitia mea datorita biroului prea inalt si scaunului dur nu imi face bine deloc.
Intrebarea este daca pot cere la job (ce departament) un scaun ergonomic (dovada am externare dupa operatie, rmn problema noua).
Multumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:13, 20 Mai 2019
Mergeti la medicul specialist de medicina muncii cu care firma are incheiat contract de prestari servicii medicale cu documentele de externare de la spital si solicitati-i sa mentioneze in fisa dvs. de aptitudine o recomandare privind utilizarea unui scaun ergonomic.
In baza recomandarii medicale si invocand HG nr. 1091 din 16 august 2006 privind cerintele minime de securitate si sanatate pentru locul de munca care mentioneaza in anexa 1
23.3. Locurile de munca la care se lucreaza in pozitie asezat se doteaza cu scaune concepute
corespunzator caracteristicilor antropometrice si functionale ale organismului uman, precum si
activitatii care se desfasoara, corelandu-se inaltimea scaunului cu cea a planului de lucru,
solicitati angajatorului in scris, cu nr. inregistrare/ data respectarea recomandarii medicului si prevederea legala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm - scaune birou Ghica Mihaela Ghica Mihaela Buna ziua, La societatea unde lucrez se pune problema inlocuirii scaunelor de birou. Intrebarea este daca din punct de vedere SSM sunt acceptate scaunele ... (vezi toată discuția)
Scaune la casele de marcat pentru casiere. laura76c laura76c Buna seara, Vreu sa stiu daca exista lege in legatura cu scaune la casele de marcat . Lucrez ca si casiera si stau in picioare 8 ore . Am dureri de mijloc ... (vezi toată discuția)
Obligativitate scaune de un anumit tip pentru activitate de call center bogdanmr bogdanmr Buna ziua, Am rugamintea sa imi spuneti daca exista precizari legislative care reglementeaza obligativitatea unui anumit tip de scaune pentru activitati de ... (vezi toată discuția)