avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... recuperare bani pentru refacerea hidroizolatiei ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

recuperare bani pentru refacerea hidroizolatiei blocului

in blocul in care locuiesc sunt 20 de familii.17 au fost de acord cu repararea hidroizolatiei care era sub orice critica.pentru a responsabiliza toti locatarii am in
convenit cu asociatia de proprietari ca acestia pe lista de intretinere lunar sa retina 100 de lei pentru a stringe 9000 ron,valoarea reparatiei.presedintele asociatiei a calculat ptr fiecare apart.cota indiviza,revenind 430 ron la cei cu 2 camere ,respectiv 530 ron la 4 familii care au 3 camere.una din cele 20 de familii care avea de achitat
530 ron,nu a dat nici un ban pina la acest moment.mentionez ca administratorul si presedintele asociatiei de prop.nu s-a implicat decit in colectarea banilor si virarea celor strinsi catre firma de constructii.la acest moment noi am achitat 7000 ron,restul
urmind sa-i achitam la 1 dec 2009.problema este ca avem 1 familie care nu a dat nici un ban si nici nu vrea si citiva care mai au mici restante.intrebare:asociatia de prop. poate achita aceasta val,firmei in baza facturii de reparatii?acestia nu vor sa
achite nici un ban,si spun ca noi locatarii sa-i dam in judecata ,cu toate ca
ei sunt cei care ne reprezinta juritic, sunt scutiti de taxa de timbru,presedintele
asociatiei nici macar nu a venit sa vada in ce stare se afla acoperisul,deci
pur si simplu nu a vrut sa se implice cu nimic.acum, pe cine sa dam in judecata
ca sa putem da restul de bani firmei?
pe locatarii care nu au achitat sau asociatia de proprietari?

cu multumiri ,camelia
c
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 10:29, 29 Noiembrie 2009
=D> multumesc de raspuns este ceea ce si eu banuiam, ca este legal conf legii 230, insa am o nedumerire:firma am gasit-o noi locatarii, am facut contractul cu stirea presedintelui asociatiei,insa acesta nu are nici o stampila pe contractul nostru.nu vrea sa achite , ne sicaneaza,chiar astazi am vb cu ei ,deci nu vor nici sa plateasca ,dar nici sa dea in judecata, familia care nu a achitat,cu toate
ca au trecut de mult cele 90 de zile .
:
Schimbati-l din functia de presedinte daca nu e in stare sa va reprezinte. Alegeti-va un om destoinic care sa vrea sa aiba grija de asociatia Dv.
In privinta recuperarii banilor, alta posibilitate nu vad sa existe, din pacate :(
ok,asta o sa se intimple, deja avem semnaturi de la locatari pt schimbarea lui, insa
eu ca locatar care locuiesc la etajul 4,mi-am pus obrazul la firma care a reparat
in 3 rate, si miine vreau sa merg sa- dau in judecata asociatia de proprietari.credeti ca am cistig de cauza?totodata vreau sa dau in judecata si vecinul care nu a achitat reparatia, am filmat si am facut poze cu peretii mei care aratau a pestera si vreau sa-i cer despagubiri pentru curatenia care am facut-o in apartament.din cite am citit in legea 230 si in normativele de aplicare daca 50+i din locatari sunt de acord cu reparatia,fondul de reparatii este obligatoriu si nu benevol.
Dv ati muncit, v-ati straduit sa faceti un lucru bun. Poate ca efectiv reparatia este buna dar nu cunoasteti legea 230/2007 si normele de aplicare. Daca aplicati prevederile acesteia nu ajungeati in aceasta situatie.
Contractul se incheie intre asociatie (reprezentata de presedinte) si prestator. In loc de cei 4 proprietari trebuia sa semmneze presedintele dupa discutarea in comitet si stabilirea firmei conform legii.
Chiar daca dv vorbeati cu vecinii si-i determinati sa plateasca mai repede, banii se incaseaza de asociatie. Se mai poate completa suma din alte fonduri pana cand se aduna toti banii de la proprietari. Daca treceau cele 90 de zile prevazute de lege, presedintele putea sa-i actioneze in instanta. Pana plateau puteau sa suporte penalizari, etc.
Acum, pe baza facturilor, contractului si ce documente mai aveti, poate un proces verbal incheiat si semnat de majoritatea care au fost deacord cu reparatia incercati sa va recuperati banii actionand in instanta impotriva asociatiei.
Daca instanta va hotara ca asociatia este obligata sa va plateasca dv (in ideea ca dv achitati prestatorului intreaga suma, inclusiv a vecinilor care nu platesc), atunci conducerea asociatiei o sa-i oblige pe raii platnici sa-si achite cota lor si toate cheltuielile de judecata.
Din pacate nu puteti face mare lucru.Am fost implicata intr-un proces pt. recuperarea sumei achitate pt. repararea hidroizolatiei care a durat 3 ani.Cu hot. irevocabila am pus poprire pe contul asociatiei dar nu am recuperat toti banii.A trebuit sa dau asociatia in judecata nu pe debitori .Chiar vreau sa aflu ce alternativa as putea adopta sa imi recuperez banii.Din pacate legile ii avantajeaza pe datornici asa ca daca nu vor sa plateasca nu ii poti obliga.Procesul dureaza mult si este tot in avantajul lor.Administratorul nu vrea sa se implice si nu ai ce sa i faci.

Alte discuții în legătură

Fond special asociatie proprietari andalex24 andalex24 Buna ziua, asociatia de proprietari a hotarat crearea a doua fonduri speciale RADET respectiv Apa Nova, prin care lunar fiecare locatar este obligat sa ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment Benafflek Benafflek Buna seara, Va rog sa ma lamuriti in legatura cu urmatorul aspect: am cumparat un ap. al carui fond de rulment, in valoare de 400Ron, a fost recuperat de ... (vezi toată discuția)
Fond de rulment folosit in alte scopuri so2ro so2ro Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Ca in orice asociatie care se respecta, si unde locuiesc eu s-a incasat fond de rulment de la locatari . In ... (vezi toată discuția)