avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Despre asociatia de proprietar
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Despre asociatia de proprietar

Buna ziua,apelez la profesionalismul persoanelor in cauza cu intrebarea: daca sunt proprietar sunt si membru al asociatiei sau nu,si pt a devenii care sunt pasii de urmati?La o adunare generala convocata,participa toti locatarii,proprietarii cu drept de vot sau doar acele persoane au dreptul la vot care sunt membrii.Din pacate nu prea inteleg locatarii aceasta diferentiere.Ultima intrebare pot sa devin membru in seara in care are loc sedinta si sa am drept de vot sau exista o perioad de timp.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 10:38, 11 Iulie 2019
Da, aveti drept de vot. Cei care nu sunt propietari pot reprezenta proprietarul in baza unei imputerniciri de mana. Comitetul executiv al blocului este una( este ales de catre propietari), membru al asociatiei deveniti din momentul in care ati devenit propietar.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca sunteti proprietar dar nu ati semnat acordul de asociere la infiintarea asociatiei de proprietari si nu ati depus o cerere in acest sens, nu sunteti membru al asociatiei, depuneti o cererea si veti putea vota la urmatoarea adunare generala.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Corina89
Gresiti! Dobandirea calitatii de proprietar nu presupune si atribuirea calitatii de membru al asociatiei de proprietari.
Pentru a devein membru al Asociatiei trebuie depusa o adeziune la aceasta Asociatie si abia dupa ce aceasta a fost inregistrata un proprietar poate spune ca este si membru al Asociatiei.
Treaba cu imputernicirea, da, este valabila dar cu conditia ca proprietarul care elibereaza imputernicirea sa fie deja membru al Asociatiei de proprietari.

Prin urmare trebuie luat de bun ceea ce a postat elenazan.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Mai 2019
gigiz, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru completa si corecta dv informare studiati disp L nr 196/2018 care guverneaza infiintarea,organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari
Cetateanul care detine strict calitatea de proprietar asupra unui bun imobil nu detine drepturi egale cu proprietarii care au inteles sa incheie acord de asociere cu asociatia de proprietari
Exista diferente de drepturi intre proprietari si membrii proprietari in ceea ce priveste dreptul de vot ,de a fi ales in structurile de reprezentare asociatia de proprietari
Fiecare apartament beneficiaza de cate un vot daca proprietarul a inteles sa incheie acord de asociere cu asociatia de proprietari
@Corina89 - Doamne ce prostii ai spus! Citeste legea.
Devii membru al asociatiei dupa ce ai depus cererea de adeziune, insotita de documentele de proprietate, CI, samd.
Art 17 din lege:
"(7) Înscrierea ulterioară în asociaţie a proprietarilor care nu au fost prezenţi la adunarea proprietarilor în vederea constituirii asociaţiei de proprietari sau care au dobândit calitatea de proprietari ulterior adunării de constituire, după caz, se face la cererea scrisă a acestora, prin semnarea unui act adiţional la acordul de asociere. Prin grija preşedintelui asociaţiei de proprietari, actele adiţionale se ataşează dosarului de infiinţare a asociaţiei, se păstrează la sediul asociaţiei şi se prezintă compartimentelor de specialitate din cadrul primăriei, la solicitare a acestora."
Ultima modificare: Joi, 11 Iulie 2019
Cristian N. Antonescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum devin membru al unei asociatii de proprietari deja constituite? ... GaZa56 GaZa56 Cum devin membru al unei asociatii de proprietari deja constituite? Care sunt toate documentele necesare si procedura legala? (vezi toată discuția)
Locatorul este membru al asociației de proprietari într-un ... Miss Bria Miss Bria Locatorul este membru al asociației de proprietari într-un condominiu? (vezi toată discuția)
Se modifica acordul de asociere? Juliano5 Juliano5 Buna ziua.La o asociatie de proprietari,inregistrata anterior L.230/2007,locatarii noi veniti in condominiu,depasesc nr.locatarilor care au constituit A.de ... (vezi toată discuția)