gi-jane a scris:
ma intreb cum de mai aveti certificatul de casatorie in original, din moment ce el se depune la dosar odata cu cererea de divort. ( sigur ati folosit certificatul cand ati facut buletine copiilor). In al doilea rand, cand ati dat divort, copiii erau minori, trebuiau incredintati cuiva, stabilita o pensie...hotararea de divort ar fi venit prin posta acasa.. Personal, nu cred ca sunteti divortata, dar mergeti la judecatorie sa caute adanc in arhiva
Sa caute adanc in arhiva sentinta? Dupa cate stiu dosarele de judecata din anii 80 din arhiva sunt compromise din cauza locului de depozitare-umezeala-si sunt slabe sanse sa aflu date din sentintele de atunci. Primariile unde avem inregistrate certificatele de nastere au un exemplar din sentinta care nu este legalizata de mine sau sot . Daca la tribunal nu exista sentinta definitiva si care sa fi fost legalizata de mine - asta e sigur- atunci nu este legal pronuntat divortul?Nu prea inteleg cand o sentinta devine definitiva.Pentru a fi definitiva e obligatoriu sa fie legalizata?
Imi aduc aminte ca pentru pensia alimentara la copii am avut o sentinta definitiva si legalizata dar inainte de divort si nu am folosit-o niciodata pentru ca nu am vrut. Asa am fost sfatuita de avocat sa fac atunci atunci pentru a primii eu copiii.Oricum va multumesc pentru remarca aceea cum ca dvs.nu credeti ca eu sunt legal divortata.Ar fi bina sa fie asa .