avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Va rog îndrumați-mă cu o problemă
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Va rog îndrumați-mă cu o problemă

Suntem o societate care a platit o proforma de 12450lei pentru achizitionarea unui generator din Bucuresti.In momentul in care am ajuns sa ridicam produsul ni s-a dat factura fiscala si garantia (produs nou nu second) La proba facuta de catre ei pentru functionarea produsului am constatat ca acesta nu functiona cum trebuie si avea si scurgeri de carburant.Din acest motiv am renuntat la ridicarea produsului .Refuzand achizitionarea lui ni s-a facut factura de stornare si un acord prin care isi lua angajamentul de plata in 5 zile lucratoare. Dupa cele 5 zile lucratoare ni s-a spus ca au conturile blocate ,popriri ,si ca ne vor da bani cand îi vor avea.Firma are foarte multe datorii la anaf.Cum putem recupera bani ???
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Mai 2019
Miki2019, utilizator
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 12:26, 29 Mai 2019
Faceti greseli una peste alta, inchideti societatea, nu aveti ce cauta in afaceri.
Nu se plateste integral un produs fara sa aveti garantii, nu se cumpara ceva fara garantia de a putea recupera fondurile in caz de frauda, nu se cumpara oriunde si de la oricine, nu se investeste fara sa vezi produsul si sa-l probezi.
Daca la livrare produsul nu este conform se conserva produsul si se someaza vanzatorul sa fie prezent la o constatare contradictorie.
In situatia actuala nu prea aveti ce face, solutiile sunt amandoua in pierdere:
1) asteptati ca "ne vor da bani cand îi vor avea";
2) puneti vanzatorul in insolventa si transmiteti creanta lichidatorului.
Multumesc pentr

Demos a scris:

Faceti greseli una peste alta, inchideti societatea, nu aveti ce cauta in afaceri.
Nu se plateste integral un produs fara sa aveti garantii, nu se cumpara ceva fara garantia de a putea recupera fondurile in caz de frauda, nu se cumpara oriunde si de la oricine, nu se investeste fara sa vezi produsul si sa-l probezi.
Daca la livrare produsul nu este conform se conserva produsul si se someaza vanzatorul sa fie prezent la o constatare contradictorie.
In situatia actuala nu prea aveti ce face, solutiile sunt amandoua in pierdere:
1) asteptati ca "ne vor da bani cand îi vor avea";
2) puneti vanzatorul in insolventa si transmiteti creanta lichidatorului.

Multumesc pentru raspuns dar nu trebuie sa fiti atat de dur ,noi am mai cumparat in asemenea conditii si nu am avut aceasta problema pana acum am fost de buna credinta .Il putem baga in insolventa cu suma de 12450lei???Vi se pare o buna solutie???
Nu sunt dur cu dvs in mod special, nu va cunosc.
Viata insasi este dura, cu atat mai mult in afaceri.
Da, puteti baga in insolventa un furnizor si pt sume simbolice ca 1 RON.
Cum aveti factura de stornare si acordul-angajament de plata cu data de stornare depasita nu mai aveti nevoie sa treceti prin instanta pt recunoasterea datoriei.
Sunteti in fata unei alegeri corneliene, nici una dintre solutii nu este buna, va trebui sa alegeti intre doua rele.
Prima revine la a ramane cu speranta ca un furnizor care v-a inselat deja va deveni maine corect si va rambursa datoria (ori modul in care v-ati exprimat in textul initial citez: "ne vor da bani cand îi vor avea" lasa putina speranta).
A doua solutie revine tot la o pierdere, la punerea in insolventa nu stiti cati alti creantieri se vor prezenta, nu stiti daca creanta dvs va fi prioritara, nu stiti cand se va lichida intreprinderea si daca va mai ramane ceva pt creantieri, etc... .
In al doilea caz veti trai tot cu speranta, cea de a recupera ceva, dar, si cu satisfactia de a participa la curatenia economica necesara unei economii sanatoase.
PS: faptul ca ati avut noroc pana acum nu inseamna ca nu trebuie sa va schimbati radical strategia in materie de achizitii (a fi cumparator intr-o intreprindere este o meserie).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Continuati cu obtinerea titlului executoriu. Sau daca li s-a deschis procedura insolventei, inscrieti-va la masa credala. Nu lasati lucrurile asa. Totodata, vedeti de ce a ajuns societatea in starea asta. Mai mult, daca administratorul societatii cunostea situatia firmei inainte sa ii achitati avansul, aveti si acolo un avantaj. Discutati cu cineva de specialitate. Daca procedura insolventei este deja inscrisa, urgent inscriere la masa credala. Vedeti in ce masura se poate atrage raspunderea administratorului. Solutii sunt, dar din pacate dureaza. Dpmdv v-au dat teapa pentru ca ei cunosteau starea financiara in care se aflau si erau obligati sa anunte acest aspect.

@Demos
Suma pe care o are de recuperat creditorul nu permite deschiderea procedurii de insolventa; v-am mai recomandat in trecut sa incercati sa nu mai fiti asa vehement; nu sunt banii dvs., nu toata lumea are experienta dvs. de viata. Daca aveti solutii pentru cei care pun intrebari, ok; daca nu...

Alte discuții în legătură

Recuperare avans Miki2019 Miki2019 Suntem o societate care a platit o proforma de 12450lei pentru achizitionarea unui generator din Bucuresti.In momentul in care am ajuns sa ridicam produsul ni ... (vezi toată discuția)
Cum ma inscriu la masa credala. Imparatul Imparatul O firma a intrat in procedura de insolventa. Eu sunt un creditor al acesteia. Dar cum ma inscriu in masa credala, cu creanta ce are sa mi-o achite? De unde ... (vezi toată discuția)