Am plătit 12.450 de lei pe un generator care, la probă, s-a dovedit a fi defect. Furnizorul mi-a stornat factura dar nu îmi dă banii conform angajamentului, pot face plângere penală pentru înșelăciune?
Suntem o societate care a platit o proforma de 12450lei pentru achizitionarea unui generator din Bucuresti.In momentul in care am ajuns sa ridicam produsul ni s-a dat factura fiscala si garantia (produs nou nu second) La proba facuta de catre ei pentru functionarea produsului am constatat ca acesta nu functiona cum trebuie si avea si scurgeri de carburant.Din acest motiv am renuntat la ridicarea produsului .Refuzand achizitionarea lui ni s-a facut factura de stornare si un acord prin care isi lua angajamentul de plata in 5 zile lucratoare. Dupa cele 5 zile lucratoare ni s-a spus ca au conturile blocate ,popriri ,si ca ne vor da bani cand îi vor avea.Firma are foarte multe datorii la anaf.Desigur că administratorul stia situatia firmei sale si ne putea informa inainte de a ne trimite aceea proforma de achitat si stia si faptul ca acel generator are defectiuni tehnice si nu este conform .Înainte de a face plata ne-a asigurat că totul este în regula si nu este nici o problema.În momentul cererii noastre de a face proba acestui produs dumnealui a plecat lăsandu-ne cu un angajat .Nu a dorit să asiste la proba .Normal ar fi fost sa asiste dar se pare ca nu se astepta sa cerem o proba a acestui produs ,ceea ce ma face sa cred ca stia de aceste defectiuni.As putea sa îi fac o plangere penala pentru înselaciune??,?
Incercati sa depuneti plangere penala, desi probabilitate sa se dispuna clasarea pe considerentul ca este un litigiu civil, este foarte mare.
Mai simplu cred ca ar fi sa va dea alt generator functional, nu ati solicitat?
In momentul in care am ajuns sa ridicam generatorul in acel depozit mai erau inca 2 astfel de generatoare dar dezmembrate cu care s-a incercat ca din cele 3 sa repare 1 acela care trebuia sa il ridicam noi.Oricum se vedea vizual ca acel generator îi lipseau suruburi si avea scurgeri carburant.Nu au reusit la timp sa il faca ca si bun functionabil.
Sesizati Autoritatea pentru Protectia Consumatorului din proximitate, atasand copii dupa toate actele ce le detineti. In doua exemplare. Solicitati numar de inregistrare/data.
Termen de raspuns : 30 zile calendaristice. In proportie de 95 % cazul dumneavoastra se va rezolva cu rapiditate. Nu vreti sa stiti care sunt eventualele consecinte in cazul in care nu primiti banii.
In instanta penala aveti nevoie de un avocat, platit, cu siguranta. Si va dura cativa ani.
Succes !!!
Protecția consumatorului era, din ce știu eu, o autoritate care ocupă doar de drepturile consumatorilor, adică persoane fizice. În cazul de față, vorbim despre 2 persoane juridice, astfel cel mai probabil speța poate face obiectul unui proces civil.
Protecția consumatorului era, din ce știu eu, o autoritate care ocupă doar de drepturile consumatorilor, adică persoane fizice. În cazul de față, vorbim despre 2 persoane juridice, astfel cel mai probabil speța poate face obiectul unui proces civil.
Recuperare avans
Miki2019
Suntem o societate care a platit o proforma de 12450lei pentru achizitionarea unui generator din Bucuresti.In momentul in care am ajuns sa ridicam produsul ni ... (vezi toată discuția)