Înțelesul corect al expresiei ,,1/4 din venitul lunar'' pentru pensia de întreținere a minorului: se iau în considerare și veniturile ocazionale, cum sunt primele?
Ce se intelege mai exact din punct de vedere juridic in cazul obligarii la plata pensiei de intretinere in valoare de 1/4 din venitul net lunar?
Este vorba de venitul obtinut cu caracter permanent (salariul net), venit cu caracter continuu de la o luna la alta, sau se considera venitul net din fiecare luna chiar daca in acesta sunt prinse si anumite prime ocazionale, fara a se specifica caracterul lor de prime (bonusuri)? S-a stabilit destul de clar ca norma de hrana, bonurile de masa nu intra in discutie.
Pararea mea: Consider ca pensia de intretinere a minorului se acorda pentru a satisface nevoile ascestuia, iar nevoile acestuia nu au cum sa se modifice exact in lunile in care parintele obligat la intretinere ar putea obtine o prima.
Eu as face asa.As plati 1/6 din salariul net prin banca in fiecare luna.Bonusurile, proiectele sunt venituri ocazionale, nu sunt continue nu sunt permanente.
V-am spus sa cereti in natura asa cum prevede legea.
-EDITAT_ TEXT COPIAT FARA A PUNE GHILIMELE SI SURSA DE INFORMARE
Daca va cere mai mult faceti contestatie la executare, suspendati executarea silita si aratati, dovediti care e salariul de baza si ca mai pot fi sau nu castigati niste bani, dar nu sunt permanenti sunt ocazionali si depinde de target de buget , adica se poat lua sau nu, sau cum sunt proiectele pot fi sau nu, deci nu au un caracater continuu si sunt ocazionali.
Am cerut achitarea in suma fixa, partial in natura, partial in bani, restituirea sumelor achitate in plus prin poprire, aceasta este solutia...
Acum... eu am poprire, trebuie sa vad cum ridic poprirea, cum recuperez diferenta incasata de fosta sotie in plus...
As avea cateva intrebari concrete care vin sa completeze aceasta discutie, mai precis as pune in discutie situatia in care pe langa venitul salarial se realizeaza venituri din chirii si dividende.
1. Sunt acestea considerate ca baza de calcul pt pensia copilului in cazul in care solutia formulata este 1/4 din veniturle nete lunare realizate?
2. Daca da, cand trebuie ele achitate si la ce suma ne raportam, inainte sau dupa aplicarea impozitelor dupa declaratia unica de venit?
3. De exemplu daca chiria se incaseaza trimestrial, se vireaza in luna in care a fost incasata si se scade 1/4 din impozitul datorat statului?
4. Daca se distribuie dividende anual se vireaza 25% din aceasta suma in luna in care se incaseaza suma? Din suma se scade CASS-ul?
5. Daca sumele din dividende si chirii sunt foarte mari si nu justifica acoperirea nevoilor copilului, care este cea mai buna forma care poate fi ceruta instantei pt stabilirea pensiei alimentare? Tin sa metionez ca venitul lunar salarial este peste media pe economie, asadar procentual 25% din aceasta suma deja ar acoperi intr-o limita decenta nevoile de baza ale unui copi. Mai mult am toata disponibilitatea sa achit, chiar si exclusiv, tot ce tine de bunastarea copilului, inclusiv educatie, haine, etc. insa nu mi se pare normal ca 25% din suma castigata de mine sa fie practic administrata de mama, in special in interes personal.
Pensie alimentara
Fmrs
Buna ziua am și eu chemare la divorț si o să plătesc pensiei alimentara fetiței mele . Întrebarea mea este : cum se calculează ?exact 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)