avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1557 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Înțelesul corect al expresiei ,,1/4 din venitul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Înțelesul corect al expresiei ,,1/4 din venitul lunar'' pentru pensia de întreținere a minorului: se iau în considerare și veniturile ocazionale, cum sunt primele?

Buna ziua!

Ce se intelege mai exact din punct de vedere juridic in cazul obligarii la plata pensiei de intretinere in valoare de 1/4 din venitul net lunar?

Este vorba de venitul obtinut cu caracter permanent (salariul net), venit cu caracter continuu de la o luna la alta, sau se considera venitul net din fiecare luna chiar daca in acesta sunt prinse si anumite prime ocazionale, fara a se specifica caracterul lor de prime (bonusuri)? S-a stabilit destul de clar ca norma de hrana, bonurile de masa nu intra in discutie.

Pararea mea: Consider ca pensia de intretinere a minorului se acorda pentru a satisface nevoile ascestuia, iar nevoile acestuia nu au cum sa se modifice exact in lunile in care parintele obligat la intretinere ar putea obtine o prima.

Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu există motive de a contesta titlul executoriu, deoarece e clar.
Scrie clar în titlu 1/4 din venit.

Doamna avocat se referea la contestarea executării silite, dacă sunteți cu plata la zi.
Dacă nu aveți restanțe, prin contestație la executare puteți anula executarea silită.
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2019
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
contestatie la executare, e vb de intinderea executarii si asupra altor tipuri de venituri, ramane de vazut daca veti castiga. Apelati la un avocat.
Problema e ca termenul pt contestatie e de 15 zile de cand ati aflat de ea.
Pe cale separata, puteti apela la judecatorie pt a cere stabilirea pensiei in natura sau in suma fixa.
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2019
gi-jane2, moderator
Multumesc!

Daca am depus deja cererea de modificare pensie mitivata de faptul ca am si un al doilea copil din actuala casatorie dar nu am specificat ca doresc sa fie sub forma unei sume fixe, pot completa verbal la primul termen cand mi se acorda cuvantul sau trebuie sa trimit o cerere de modificare conform .art.204?

gi-jane2 a scris:

contestatie la executare, e vb de intinderea executarii si asupra altor tipuri de venituri, ramane de vazut daca veti castiga. Apelati la un avocat.
Problema e ca termenul pt contestatie e de 15 zile de cand ati aflat de ea.
Pe cale separata, puteti apela la judecatorie pt a cere stabilirea pensiei in natura sau in suma fixa.

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
completati-va cererea pana la primul termen de judecata.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cererea se poate modifica/ completa atat ca motivare in fapt cat si in drept pana la primul termen de judecata.

Alte discuții în legătură

Pensie întreținere. ovidiudtru ovidiudtru Potrivit Codului civil, \"pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe și într-o cotă procentuală din venitul lunar net din salariu. ... (vezi toată discuția)
Stabilire pensie alimentara LaurentiuF LaurentiuF Buna ziua! Am rugamintea sa ma ajutati in clarificarea unui aspect privind calculul pensiei alimentare, pentru speta de mai jos: In urma divortului din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara Fmrs Fmrs Buna ziua am și eu chemare la divorț si o să plătesc pensiei alimentara fetiței mele . Întrebarea mea este : cum se calculează ?exact 1/4 din salariul ... (vezi toată discuția)