avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 348 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cum se prescrie o datorie?
Discuție deschisă în Executare silită

Cum se prescrie o datorie?

Bună seara! Am avut un abonament la Cosmote in anul 2011, înainte cu doua luni de exprimare am depus cerere de reziliere dar mi sa spus că nu îmi va fi luată în considerare, in luna următoare nu am mai depus nimic, acasă nu am mai primit nimic.. până în 2018 când am găsit în fața scării pe jos un plic de la Credit Express...in care îmi scrie că am de achitat suma de 1500 Ron... greșeala mea...am sunat să vad despre ce este vorba...350 Ron trei luni de abonament și restul până la 1500 penalizări până în 2012...atunci Cosmote a dat dosarul cu datoria către Credit Express...am solicitat facturile pentru că ei la telefon îmi ziceau doar că este vorba de acel abonament și suma datorata,după vreo șase luni au trist în final facturile...și de atunci...ne tot vorbim la telefon....să plătesc...să ne înțelegem amiabil și tot așa...azi am fost sunata și mi-au zis că vor da mai departe dosarul spre soluționare...acel plic...era un plic cu timbru simplu, fara confirmare, fara recomandare...aruncat pe jos...azi le-am zis că voi suma de 350 valoarea facturilor dar nu și penalizarile...in timp de "opt "ani așa cum am fost anunțată eu cat mai repede...binenteles că nu au acceptat și dosarul că fi dat spre finalizare. Pentru a mi se prescrie aceea datorie sa nu ajung până în faza de poprire și contestație...deoarece am de gând să fac un credit pentru a "doua casa"...ce am de făcut? Mulțumesc frumos!
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 12:23, 29 Mai 2019
Buna seara,
Asteptati sa va vina acasa orice inscris pentru ca discutiile la telefon nu sunt probe, si atunci atacati in instanta solicitand sa se constate prescrierea datoriei.
datoria este prescrisa, dar prescriptia nu opereaza din oficiu ci trebuie invocata in fata unei instante.
plicul pe care l-ati primit nu are nicio valoare juridica in sensul unei executari.
in aceste conditii, nu aveti interes (juridic) sa promovati o actiune in instanta.
asa cum vi s-a raspuns deja, in cazul in care ati primi un plic de la un executor, puteti formula contestatie la executare, solicitand sa se constate ca a intervenit prescriptia.
pana la acel moment eventual, eu nu as plati nimic.
Credit Express nu vor trimite niciunde acel dosar, ei stiu ca este prescris.
daca platiti ceva din sumele solicitate, nu veti putea cere banii inapoi invocand prescriptia.
un credit bancar nu va fi nicicum nfluentat de speta descrisa de Dvs.
Nu achitati nimic. Daca va vor actiona in instanta, va aparati atunci. Pentru executare silita trebuie sa se obtina un titlu executoriu mai intai. Nu va pot executa direct.
Sau orpire prescripție și reluare datorie? Ieri după-masă am fost sunata din nou de cei de la Credit Express și mi-au ceva de genul asta.Multumesc din suflet!
V-am spus. Nu achitati nimic. Pentru ca intrerupeti prescriptia. Va puteti apara daca va actioneaza in instanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mulțumesc frumos! exista cumva redeschidere sau ceva de genul acesta la prescripție? Roxana 7 Roxana 7 Sau orpire prescripție și reluare datorie? Ieri după-masă am fost sunata din nou de cei de la Credit Express și mi-au ceva de genul asta.Multumesc din ... (vezi toată discuția)
Decizie de continuare a procedurii pe cale judecatoreasca bondarrr bondarrr si eu am un contract incheiat in anul 2001 cu firma de telefonie mobila conex pe care din varii motive nu l-am terminat de achitat si tocmai ce am primit da la ... (vezi toată discuția)
Creditexpress feedere38 feedere38 astazi 16.08.2010,am gasit in cutia postala o scrisoare de la firma creditexpress in care sunt somat sa platesc suma de 1500ron ptr un abonament pe care l-am ... (vezi toată discuția)