avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1570 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită mai pot face ceva???
Discuție deschisă în Executare silită

mai pot face ceva???

am si eu o problema in legatura cu executarea silita. am solicitat executarea silita impotriva unei societati debitoare. singurele bunuri pe care le detinea erau 4 autovehicule. administratorul societatii le-a "vandut" altei societati la care este tot el administrator. numai ca le-a vandut la cateva zile inainte inceperea executarii. deci el nu a instrainat bunurile in timpul desfasurarii procedurii de executare. Dar problema este ca tot acea persoana este administrator si la societatea la care au fost vandute automobilele. este legal? doar tot lui si le-a vandut
Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Narcizaa , utilizator 22:14, 28 Noiembrie 2009
pentru urmarirea autovehiculelor respective in cadrul executarii silite nu mai puteti face nimic. Sfatul meu este, in cazul in care creanta dvs. indeplineste conditiile Lg 85/2006-Legea Falimentului, modificata, in sensul ca cuantumul creantei pe care o aveti de recuperat este de minim 30.000,00 lei sau in cazul drepturilor salariale, c/v a 6 salarii medii pe economie, sa fomulati cerere de faliment la Tribunalul in a carei raza de competentea isi are sediul societatea debitoare, iar in cadrul procedurii de faliment se poate solicita anularea vanzarii autovehiculelor, ce se pare ca s-a facut cu rea credinta, pentru fraudarea creditorilor. Puteti apela la aceasta varianta bineinteles in cazul in care pe calea executarii silite nu se mai poate face nimic, debitorul nu mai are alte bunuri in afara de cele 4, nu are lichiditati in conturile bancare ori sume de bani de incasat de la clientii sai!
Galea Viorel a scris:

pentru urmarirea autovehiculelor respective in cadrul executarii silite nu mai puteti face nimic. Sfatul meu este, in cazul in care creanta dvs. indeplineste conditiile Lg 85/2006-Legea Falimentului, modificata, in sensul ca cuantumul creantei pe care o aveti de recuperat este de minim 30.000,00 lei sau in cazul drepturilor salariale, c/v a 6 salarii medii pe economie, sa fomulati cerere de faliment la Tribunalul in a carei raza de competentea isi are sediul societatea debitoare, iar in cadrul procedurii de faliment se poate solicita anularea vanzarii autovehiculelor, ce se pare ca s-a facut cu rea credinta, pentru fraudarea creditorilor. Puteti apela la aceasta varianta bineinteles in cazul in care pe calea executarii silite nu se mai poate face nimic, debitorul nu mai are alte bunuri in afara de cele 4, nu are lichiditati in conturile bancare ori sume de bani de incasat de la clientii sai!

suma e de 34000 lei. 17000 debit si 17000 penalitati pe procedura somatiei de plata. la executare nu s-a rezolvat nimic, conturi goale sau deja poprite anterior de altcineva. tot de ce ma puteam agata erau cele 4 automobile...
Puteti solicita in cadrul procedurii insolventei (deci dupa deschiderea acestei proceduri la Tribunal-Judecator sindic), raspunderea personala a administratorului societatii, solicitand si instituirea unui sechestru asiguratoriu pe bunurile proprii (in speta cele 4 masini).
Puteti incerca pe insolventa. Taxa de timbru este de 120 de ron. Dupa deschiderea procedurii si incercati anularea actelor de vanzare ca fiind facute cu rea credinta si vadit in scopul de a frauda creditorii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita persoana juridica ruby ruby daca administratorul societatii debitoare care introduce contestatie la executare isi vinde firma mai raspunde el pt ceva? sau raspund numai cei doi noi ... (vezi toată discuția)
Declararea falimentului in cazul unei firme ContSters42478 ContSters42478 Care sunt conditiile declararii falimentului unei SRL? Este vb despre o firma care are datorii de aprox 400 mil lei vechi la stat si are dificultati destul de ... (vezi toată discuția)
Executare silita s.sttefan s.sttefan Buna ziua, Sunt executat silit (poprire pe salariu) de catre societati tip Kruk, Secapital de aprox. 10 ani, pentru pentru un credit pe care nu l-am mai ... (vezi toată discuția)