avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1346 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Soțul meu a înmatriculat o mașină pe numele lui ca ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Soțul meu a înmatriculat o mașină pe numele lui ca să ajute un vecin, iar acum avem de plătit impozit pentru că vecinul nu vrea să știe de datorie. Suntem disperați, ce putem face?

Buna ziua! Vreau sa știu cum sa procedez in cazul in care sotul meu a ajutat pe un vecin sa înmatriculeze o mașina pe numele lui iar anul trecut ia venit impozit ff mare pe numele lui iar Vecinul numai vrea sa știe de datoria care ii aparține? Putem sa mergem la poliție și sa angajam un avocat sa îl dam in judecată? Suntem disperați mulțumesc mult!
Ultima modificare: Joi, 30 Mai 2019
Manuela Rășină, administrator
Posibil sa aibe Vecinu dar dacă el a dat mașina la Constanța altcuiva cum îl fac pe Vecinu sa plătească el? Ca el a dat mașina fiind pe numele soțului meu..cum îl facem sa plătească el?
Si sotul a dat masina acelui vecin in baza a vreun act ( contract de comodat, etc.) sau asa...?
Nu conteaza unde este masina acum, daca ea este in acte pe numele dvs., sotului, ea va fi gasita. Puteti spune ca ati imprumutat masina acelui domn si acesta a vandut-o fara acte...
Mai asteptati si alte variante dar eu as merge pe varianta de a declara la politie masina furata.
Puteti ameninta vecinul cu asta si vedeti reactia lui...
Mulțumesc ff mult de răspuns...da a dat-o așa mașina ca stia ca oricum el le vinde nu le tine mult...nu știm însă ce sa întâmplat de a venit impozitul pe numele soțului ...oricum îl va amenință lu politia și mai departe cu dat in judecată vedem ce reacție are...Multumim ff mult
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cu impozitul e ceva mai dificil pentru ca daca nu aveti dovada ca el a folosit si vandut automobilul e greu sa-l faceti raspunzator. Daca aveti dovezi mai apare inca o probelma: castigati procesul dar pentru ca el nu are nici un bun inregistrat pe numele lui nu aveti cum sa-l executati silit.
Pentru a limita pierderile, avand in vedere ca pe actualul detinator al automobilului e greu sa-l gasiti iar fara actele originale nu puteti radia din circulatie automobilul, singura solutie cat de cat viabila este sa il actionati in judecata pe vecin si sa solicitati ca hotararea sa tina loc de acordul sau pentru radierea autovehicului si fara obligativitatea de a prezenta actele in original.

Tip solutie: Admite in parte cererea
Solutia pe scurt: Admite în parte acţiunea formulată de reclamantul ..., în contradictoriu cu pârâtul .... Obligă pârâtul să procedeze la radierea autoturismului marca ... de pe numele reclamantului, iar în caz de refuz, prezenta hotărâre ţine loc de consimţământ valabil exprimat şi apt pentru efectuarea formalităţilor necesare radierii, fără obligativitatea prezentării de către părţi a înscrisurilor necesare radierii.
Document: Hotarâre 1678/2019 10.04.2019
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 29 Mai 2019
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat
A venit pe numele sotului pentru ca dumnealui a inscris masina la primarie, pentru plata taxelor si impozitului. Nu putea face asta decat daca este proprietar.
Cum am spus, asteptati si alte variante...dar eu as merge pe asta...

Alte discuții în legătură

Placute de inmatriculare auto crina67 crina67 buna seara..am o nelamurire daca ma puteti ajuta va rog..am vindut o masina acum 5 ani ,in 2008,noul propietar nu s a prezentat dupa o luna sa perfectam actele ... (vezi toată discuția)
Radiere razvan_alin razvan_alin va rog sa imi spune-ti ce pot sa fac : in 2007 am vandut o masina nu sunt sigur daca am dus actele de radiere la directia economica pt ca ulterior mi-a venit ... (vezi toată discuția)
Abuz de incredere? Monica H. Monica H. Buna ziua, in 2003, in virtutea incheierii unui contract de vanzare cumparare, am \\"imprumutat\\" autovehicolul unei persoane pt probe, urmand ca ulterior ... (vezi toată discuția)