Conform art.268 alin. 1 din Codul Muncii sanctiunea disciplinara trebuie emisa in termen de 30 zile calendaristice de la data luarii la cunostinta despre savarsirea abaterii disciplinare,dar nu mai tarziu de 6 luni de la data savarsirii faptei.
In cazul in care am un salariat care nu s-a mai prezentat la serviciu de 2 ani ce pot face ? Cunosc procedura de concediere dar nu stiu cum sa fac in privinta termenului.
Multumesc,
Eu m-am angajat de curand la aceasta societate si vreau sa rezolv aceasta situatie, din data de 10.06.2007 nu s-a mai prezentat la serviciu, nu a fost pontat si nici platit, iar cei care se ocupau si cu personalul nu au stiut ce au de facut.
In cazul meu, in cele 3 luni, absentul a fost pontat nemotivat.
Suspendare pe durata cercetarii ar fi fost mai greu, avand in vedere ca timp de 3 luni in cazul meu, 2 ani in cazul lui bogdan99, nici nu se demarase cercetarea disciplinara.
Felicitari bogdan99 pentru ca pune in ordine lucrurile din urma.
(la angajare, eu am gasit decizii de concediere emise cu cativa ani in urma si necomunicate...)
Si eu am avut astfel de cazuri si am trimis convocator la adresa din buletin (ceea ce am gasit la dosar), evident ca nu s-a prezentat la convocare si incetat contractul de munca.
Multumesc, sper sa rezolv si la ITM, trebuie sa depun alaturi de decizia de incetare si foile colective de prezenta ? E prima concediere disciplinara si nu prea stiu.Mai ales ca nu sunt de specialitate.Am facut referatul catre director in care il anunt de absentele salariatului,convocarea pe care o trimit maine prin posta, decizia de numire a comisiei si procesul-verbal.Sa am la mine la ITM si R.O.I. semnat c de catre salariat ?
Codul muncii
tudor_daniela
as dori sa stiu cum incetez un contract individual de munca in cazul in care au trecut 3 zile iar persoana respectiva nu s-a prezentat nicio zi la munca. (vezi toată discuția)