Buna ziua,
As vrea sa aflu si parerea dumnevoastra in ceea ce priveste declaratia de traseu.
Se ia o firma ce nu desfasoara activitati la sediul social si nici nu are un punct de lucru. Are 3 angajati, in al caror CIM scrie ca activitatea se desfasoara la sediul clientilor - tin diverse cursuri.
Ce ar trebui sa declare la traseu acesti angajati, tinand cont ca ei pot avea cursuri la firme diferite de la o zi la alta?
Multumesc
Asa este, legea nu are prevederi clare in aceasta situatie.
Prin postare am vrut sa aflu si parerea colegilor, astfel incat sa ofer clientului meu cea mai buna varianta.
Buna ziua,
Salariatii mobili, adica cei care nu isi desfasoara activitatea la un punct de lucru fix beneficiaza de o indemnizatie de mobilitate. Deci sfatul meu este ca toti acei formatori sa aiba incris in CIM un loc de munca fix. In acest caz deplasarile pot fi considerate delegatii, iar instructajul SSM se va face corespunzator.
In mod normal pentru fiecare deplasare la sediul unei firme pentru instruiri, lucratorul trebuie sa fie in posesia unei delegatii de serviciu, delegatie care la decontare trebuie mentionat traseul pentru a se stabili nr. de Km parcursi (pe drumul cel mai scurt) de la sediul firmei de care apartine lucratorul sau de la domiciliul lucratorului (astfel de mentiouni se trec in CCM si ROI) pana la firma unde se face instruirea.
In contractul de prestari servicii incheiat intre firme se mentioneaza adresele/ locatiile. Sigur este ca in functie de contractul incheiat, la fiecare sa se anexeze o nota cu traseul de urmat si perioadele de timp aferente. Astfel, nu vad ce comentarii ar putea sa apara din partea ITM daca se va pune problema unui eveniment produs care poate fi incadrat ca AM de traseu.
inspectorSSM
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Un accident ce ar avea loc in timpul deplasarii, in cazul prezentat de dumneavoastra, eu nu-l vad ca accident de munca de traseu care este clar definit si care in raportarile statistice este diferentiat de accidentele de munca care au provocat incapacitate temporara de munca. Consider ca un astfel de eveniment soldat cu accidentarea unui lucrator se incadreaza la prevederile art. 30 alin. (1) lit a) din Legea 319/2006
Art. 30. - (1) In sensul prevederilor art. 5 lit. g), este, de asemenea, accident de munca:
i) accidentul suferit in timpul deplasarii de la sediul persoanei juridice sau de la adresa persoanei fizice la care este incadrata victima, ori de la orice alt loc de munca organizat de acestea, la o alta persoana juridica sau fizica, pentru indeplinirea sarcinilor de munca, pe durata normala de deplasare;
Instructiuni
flori9
Buna ziua,
as vrea sa ma lamureasca cineva in ceea ce priveste instructiunile proprii de traseu. Cand se fac si in ce conditii?
Va multumesc anticipat! (vezi toată discuția)