avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Handicap
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Handicap

Am 66 ani sunt pensionara ,am lucrat ca invatatoare.La 30 de ani am inceput sa fac crize de epilepsie,desi am fost la medici in acea vreme am fost tratata superficial ,ducand boala pe picioare pana am facut criza in clasa,la cluj am fost pensionata de boala.pt ca a decedat sotul am renuntat la pensia de boala si am lucrat la clase cu copii cu dizabilitati. Mi s-a,spus ca nu ma incadrez in nici un grad de handicap pt. ca nu am boala din copilarie .in prezent iau carbamazepin de 300mgde doua ori pe zi,nu inteleg,boala aceasta grea e la fel indiferent cand se manifesta.dar la aceasta am facut si un psoriazis in zona scalpului si in ureche,deaproape zece ani,care nu doar ca nu se amelireaza, ci e tot mai urat .sunt singura,am o pensie de1100 lei si ma lupt cucele doua boli grave,epilepsia si psoriazisul(am si diabet,hipertensiune),,intrebarea mea este,daca nu ma incadrez intr-un grad de handicap?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 19:30, 3 Iunie 2019
Incadrarea in grad de handicap se face de catre comisia medicala care functioneaza pe langa Casa Judeteana de Pensii. Trebuie sa depuneti dosar medical (concedii medicale, fise de tratament, diagnostic, internari, etc.) la aceasta comisie si sa va prezentati in fata comisiei pentru examinare medicala de profil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt barbat in varsta 40 am urmatoarele diagnostice: hipocortizolism ... Username 50 Username 50 Sunt barbat in varsta 40 ani am urmatoarele diagnostice: hipocortizolism iatrogen..hipotiroism postprocedural..obezitate grad 3..dislipidemie in trat..diabet ... (vezi toată discuția)
Buna seara. in urma mai multor investigatii/internari mi s.au ... Username 50 Username 50 Buna seara. In urma mai multor investigatii/internari mi s.au constatat urmatoarele afectiuni si as vrea sa stiu daca ma incadrez la vreun grad pt certificat ... (vezi toată discuția)
Am dreptul la grad de handicap? sanciopancio sanciopancio cu hipoacuzie mixta severa us si hipoacuzie neurosenzoriala ud,glaucom cu unghi deschis,retinopatie diabetica neproliferativa ,diabet zaharat insulino ... (vezi toată discuția)