avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am jucat și am pierdut o sumă mare din casierie. ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am jucat și am pierdut o sumă mare din casierie. Patronul nu vrea înțelegere de plată, ci mi-a propus o ipotecă de rang II pentru împrumut de la o persoană fizică sau îmi face plângere penală. Ce risc dacă face plângerea?

Buna seara,as dori cateva sfaturi in legatura cu o problema mai delicata.

am fost pana de curand angajata la o sala de jocuri,am aprox. 5 ani vechime,am facut marea greseala a vietii mele de a juca o suma mare de bani din casierie (27.000 lei), conducerea a spus initial ca nu.mi depune plangere daca achit prejudiciul in cateva zile,am facut tot posibilul sa ma imprumut am.mers la toate bancile,nu ma incadrez deoarece am un credit ipotecar deja.

i.am implorat sa facem un acord de plata la notar in care ma angajez sa le platesc 2000 lei lunar si in 14 luni ma achit,nu au vrut, seful a venit cu alta propunere: sa fac eu o cerere catre banca la care am ipoteca,in care sa cer sa mi se dea acordul pt o ipoteca de rang doi si sa mi se acorde un imprumut de la o persoana fizica,suma sa fie virata in contul firmei la care am lucrat si sa fie achitat prejudiciul ca mai apoi sa.i platesc acestei persoane o anumita rata dar nu stiu cum si cat deoarece seful meu a zis ca nu conteaza cine e.

angajatii bancii s.au uitat mirati la mine cand am intrebat asa ceva,au zis ca nu e posibil insa seful meu a sunat pe directorul bancii,si se pare ca s.ar fi aprobat,a zis ca eu sa fac cererea si "de restul se ocupa el",

mie si mamei mele ni s.a parut dubios,i.am zis ca ne e teama sa facem asta si gata atunci a luat foc,a zis ca depune plangerea,ca voi face inchisoare,ca oricum imi voi pierde si casa,ca ni ma va mai angaja nimeni niciodata si ca viata mea e distrusa definitiv,i.am zis ca voi face tot ce pot sa achit pana la ultimul leu dar va mai dura putin,insa el a a pus presiune cu acea ipoteca de rang 2 si a recurs la amenintari. din spusele lui,ar fi trebuit sa inchei socotelile cu viata ca nu mai am.nici o sansa.

am angajat un avocat care intamplator cunoaste seful,si mi.a zis ca are o reputatie proasta,a mai incercat diferite fapte,ce.i drept are reputatie f proasta in oras,am consultat un notar,la fel mi.a zis sa nu fac nici o cerere sa ma feresc de el ca i.au plans multi prin birou din cauza lui,cu oricine am vb acelasi raspuns, sa am grija ca au mai facut asemenea fapte, au profitat de oameni sa le ia casele si alte bunuri,as vrea sa stiu ce risc, care e cel.mai rau lucru care mi se poate intampla: voi primi inchisoare cu executare? imi va lua si casa? cat timp voi avea la dispozitie sa strang banii sa achit prejudiciul? cat poate dura procesul? ma va mai angaja cineva vreodata?

imi asum greseala,vreau sa o indrept,dar nu vreau sa ma distruga pe viata,va intrebati cum am ajuns la suma asta probabil,ajunsesem deja la o anumita suma pierduta,m.am panicat si am jucat o miza f mare sperand sa recuperez dar pur si simplu aparatul a avut intrare se 27.000 lei fara sa plateasca nimic,daca era un client real ar fi ramas pagubit de suma asta,imi dadea mie in cap ca angajat.

am suportat multe acolo, cred ca astand acolo vazand numai asta te afecteaza in timp nici macar nu realizezi. de multe ori am vrut sa plec dar nu mi.am ascultat intuitia, acolo numai asta vezi, oameni dependenti care se autodistrug, nu stiu ce am gandit, nu mai eram eu, pe fondul unei depresii grave de ani de zile, a unor probleme de sanatate grave, am refulat am luat-o razna. am doar 29 de ani vreau sa repar asta si sa o iau de la capat, nu vreau sa.mi pierd viata,

oameni buni nu va angajati in sali de jocuri!!! oriunde e mai bine numai acolo nu!!!!! nu toti sunt afectati dar majoritatea,cunosc multi din domeniu care fac asta, m.a socat faptul ca pana si colega mea mi.a marturisit ca a mai incercat si ea cate 10 lei.... acum numai ea stie ce cum si cat, deci in mediul ala nu ai ce sa vezi si sa inveti bun, isi pune amprenta asupra ta fara sa.ti dai seama, daca mai ai si probleme grave in viata personala esti victima sigura,

i.am rugat cu cerul si cu pamantul sa facem acel acord de plata dar banuiesc ca le.a incoltit in minte ideea ca ar putea sa.mi ia apartamentul si deja vroiau mai mult, avocatul a zis ca va cere si o expertiza contabila sa vada cum s.a ajuns la o asa suma, doar intrari fara nici o plata,
nu mai stiu ce sa fac.
Ultima modificare: Duminică, 2 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca vor depune plangere, veti fi acuzata de infractiunea de delapidare.
Daca aveti avocat angajat, discutati cu el strategia apararii, el va poate indruma cel mai bine.

Multumesc,din experienta dvs. credeti ca exista vreo sansa ca eu sa fac si inchisoare,sa.mi ia si casa,desi eu doresc sa.i achit prejidiciul intr.un an sau cat pot de rpd sa strang banii,iti acorda instanta un termen in care sa achiti aceasta suma?


Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca vor depune plangere, veti fi acuzata de infractiunea de delapidare.
Daca aveti avocat angajat, discutati cu el strategia apararii, el va poate indruma cel mai bine.


casa a cui e ?
Creditul ipotecar este pe numele meu

gi-jane2 a scris:

casa a cui e ?

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
asta ati mai zis.., dar ipoteca poate fi pusa si pe casa altuia, de aia am intrebat.
daca e casa dvs si veti fi gasita vinovata, puteti fi oricum executata silit, fie ca mai pune ipoteca de rang 2, fie ca nu. Prima care se indestuleaza va fi banca, desigur.
O plangere pt delapidare nu va ajuta deloc.. mai degraba va ajuta sa ajungeti la un acord de plata.

Alte discuții în legătură

Va rog din suflet sfatuiti-ma!!!!! Victoria29 Victoria29 Buna ziua,sunt suspecta intr.un dosar penal,am creat un prejudiciu,s.a facut o plangere impotriva mea,dosarul este in faza de cercetare penala,am angajat ... (vezi toată discuția)
Am plătit integral onorariul avocatului, dar abia am obținut chitanță iar contract nu am nici acum. este în regulă? cum mă asigur că mă va reprezenta? Victoria29 Victoria29 Buna seara,am o nelamurire cu privire la modul in care dupa ce ai ales un avocat,te asiguri ca te va si reprezenta,s.a depus o plangere penala pe numele meu,am ... (vezi toată discuția)
Popriri nastasemihaelamonica nastasemihaelamonica Am trei popriri pentru care mi se retin 930 ron.Primele doua le achit in 8 luni.Pentru ultima poprire d.l executor mi.a trimis o somatie imobiliara desi nu am ... (vezi toată discuția)