avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 194 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Am plătit integral onorariul avocatului, dar abia am ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Am plătit integral onorariul avocatului, dar abia am obținut chitanță iar contract nu am nici acum. Este în regulă? Cum mă asigur că mă va reprezenta?

Buna seara,am o nelamurire cu privire la modul in care dupa ce ai ales un avocat,te asiguri ca te va si reprezenta,s.a depus o plangere penala pe numele meu,am consultat un avocat,sunt sot si sotie insa ma va reprezenta dansa,i.am spus despre ce e vorba,am platit consultatia ai a ramas sa discutam telefonic sa anunt daca ma decid sa o angajez pentru aparare,am anuntat,mi s.a comunicat onorariul si ca trebuie achitata toata suma dupa care vom semna un contract,am platit suma in doua transe,la cea de.a doua si ultima ma asteptam sa mi se elibereze chitanta si sa semnez un contract,nu ne.am dat seama nici eu nici mama mea am plecat repede zapacite fiind de problema,cand am achitat prima parte am dat o semnatura pe o imputernicire si a zis ca vom finaliza cand aduc restul sumeo,am adus si n.am vazut nici chitanta nici contract,am sunat apoi si chiar am insistat sa.mi dea sau sa.mi trimita o dovada cum ca am angajat.o pentru a arata cuiva care vrea sa ma imprumute cu ceva bani sa ma ajute,m.a trimis prin mail o imputernicire cu semnatura mea cu stampila si semnatura ei insa fara nici o data trecuta,apoi am mers la ei din nou si am solicitat chitanta pe care se intrebau unul pe celalalt unde au pus.o si de fapt a facut.o pe loc chitanta,nu le.a venit prea bine din cate am vazut,a trecut suma ca si onorariu,numele meu dar fara CNP.ul meu si a gresit data a scris ziua si anul insa luna a 9 a,am vazut abia acasa,am intrebat se contract si au zia ca daca exista imputernicirea nu mai e nevoie de contract,este in regula?????
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
2 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dumneavoastra vi se pare in regula?
Pai.....nu,dar am zis ca poate exagerez eu sau sunt paranoica din cauza problemei pe care o am,de asta am intrebat aici,ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie?sa insist pentru semnarea contractului si sa.i atrag atentia referitor la data de pe chitanta?sper sa nu am surprize neplacute,sunt deja intr.o situatie foarte dificila,multumesc.

Ana-Maria Dutescu a scris:

Dumneavoastra vi se pare in regula?

4 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Imputernicirea se emite in baza unui contract de asistenta juridica, de altfel, pe imputernicire trebuie sa fie trecut numarul si data contractului.
Daca v-au aratat imputernicirea trebuie sa existe si contract.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
Buna ziua,multumesc pentru raspuns,problema e ca eu nu am dat decat o semnatura pe imputernicire,cand am dat prima parte din onorariu,nu am semnat si nu am vazut nici un contract,am insistat pentru acea chitanta cum am spus in primul mesaj,care are numele meu,fara CNP,iar la data este gresita luna,si a semnat dansa la casier,cand mi.au dat chitanta am intrebat de contract si mi.au zis ca daca exista imputernicirea nu mai e nevoie,eu ar fi trebuit sa am si o copie dupa imputernicire?va rog ajutati.ma cum sa procedez nu vreau sa am o problema si cu asta ar fi prea mult,abia fac fata psihic.....

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Imputernicirea se emite in baza unui contract de asistenta juridica, de altfel, pe imputernicire trebuie sa fie trecut numarul si data contractului.
Daca v-au aratat imputernicirea trebuie sa existe si contract.

11 din 11 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doamne fereste!
Eu închei contract pe absolut tot, chiar și pe consultație juridică, nu este în regulă, solicitați-i contract, factură și chitanță!
Totodată, solicitați-i să depună dovezile plății și la
dosar pentru a cere cheltuieli de judecată!
Ultima modificare: Miercuri, 12 Iunie 2019
Avocat Tabrea Alexandru, Avocat

Alte discuții în legătură

Va rog din suflet sfatuiti-ma!!!!! Victoria29 Victoria29 Buna ziua,sunt suspecta intr.un dosar penal,am creat un prejudiciu,s.a facut o plangere impotriva mea,dosarul este in faza de cercetare penala,am angajat ... (vezi toată discuția)
Urgent va rog Victoria29 Victoria29 Buna ziua,s.a facut o plangere penala impotriva mea in urma cu aprox. o luna si jumatate,am angajat un avocat intre timp pt. aparare,astazi am fost sunata de ... (vezi toată discuția)