in data de 2 noiembrie 09 mi-am reluat activitatea dupa cic .din data de 23 noiembrie sunt in preaviz (4 ore/zi) pana in data de 21 dec. concedierea a fost facuta cu art 65, deci pot beneficia de somaj.
intrebarea mea este: de ce acte ma pot ocupa pana primesc de la angajator actele necesare formarii dosarului pt somaj?? adev de la med de fam??? cea de la finainte?? cat timp sunt valabile?? daca angajatorul mi-a spus deja ca nu crede ca se incadreaza in cele 30 de zile pt ca sunt zilele libere de sarbatori pot face ceva pt a i "forta" sa se incadreze??? ar trebui sa verific la ITM ce vechime am in munca?? daca am fost in cic 2 ani, apoi la job 2 luni ( cu tot cu preaviz) banuiesc ac nu vor fi probleme cu vechimea, nu??
daca o sa am lipsa cateva zile, adica dc o sa depun dosarul dupa cele 30 de zile si raman insarcinata intre timp , ma v a afecta aceasta pauza, nu??? voi fi "descoperita" si nu voi mai beneficia de cic??? daca se termina somajul inainte de a naste ce se intampla??
va multumesc frumos pt timpul acordat!!
va doresc numai bine si multa sanatate!!
Va rog sa nu mai postati acelasi mesaj de mai multe ori sau in mai multe forumuri, contravine pct. 3.3 din Regulamentul de postare. De asemenea, va rog sa continuati sa puneti intrebari in cadrul acestui topic, restul vor fi sterse sau inchise.
O zi placuta va doresc! :)
Buna ziua!
As dori sa stiu daca se poate beneficia din nou de indemnizatia de somaj daca dupa expirarea celor 12 luni cat s/a benificiat de somaj, si persoana respectiva a incheiat contract cu o firma la care a lucrat doar o luna(perioada nedeterminata). Dupa acea luna lucrata se poate benificia de indemnizatie de somaj daca contractul a incetat conform art. 65(1) codul muncii?
1. Se poate beneficia de indemnizatie de somaj daca ati lucrat 12 luni in ultimele 24 de luni.
2. Cele 12 luni cat ati fost in somaj nu se iau in calculul celor 12 luni lucrate necesare asa ca ar trebui sa aveti celelalte 12 luni lucrate efectiv.