Bună ziua, sunt pe cale de a cumpăra o garsonieră, plata cu virament bancar. Ar putea vânzătorul, împreună cu notarul să mă țepuiască, după ce virez banii în contul vânzătorului? Cum să procedez să fiu sigură?
Zuza13
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
raluk0207 ,
Permiteți mi sa va contrazic....in ziua de azi ce nu fac oamenii pt 100 lei.....dar pt.o garsoniera care valorează mii de euro.Sunt Atatea cazuri de.genul prin tribunale,cu înșelăciune la notar sau la banca.Si oamenii care de ani de zile nu au reușit să li se faca dreptate.
Sunt mii si mii de clauze si tertipuri care se pot insera intr un contract,sunt trecute in termeni foarte dezorientativi care te pot lasa si fara casa si fara bani.Sunt o groaza de oamenii care au pățit o.De aceea e recomandat ca persoana cand cumpara sau vinde sa meargă însoțită de un avocat.
raluk0207
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Si de unde stiti ca țeapa nu poate să vină din partea avocatului?
Va asigur ca "Ce nu fac oamenii in ziua de azi chiar și pentru 100 lei?" este un concept total gresit fata de un notar, care poate câștiga oricand 100 lei dintr-o declarație și o procura.
După cum spuneam mai sus, notarul raspunde pentru conținutul actului (presupunând prin absurd ca acel contract s-ar redacta la sfaturile avocatului, daca se intampla ceva, tot notarul da cu subsemnatul). Apoi, este gresit fata de cealaltă parte a contractului.
De unde stiti ca avocatul și cumpărătorul nu acționează în defavoarea vânzătorului? Imparțialitatea este un principiu deontologic al oricărui notar. Se poate spune la fel pentru avocatul platit doar de cumpărător?
Avocații nu sunt organe de control, ca să supravegheze cum isi fac altii treaba. Si nici notarul nu este obligat nici să îi accepte prezenta in birou, nici să îi urmeze sfaturile. Pentru orice nelămurire, clauza neinteleasa, va poate răspunde notarul (consultația juridică este inclusa in onotariu), mai ales că el însuși întocmește actul.
raluk0207
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Contractele de vanzare cumpărare sunt redactate intr-un limbaj destul de accesibil.
Dacă ai 10 clase, poti intelege din ceea ce citesti ca X ii vinde lui Y casa, la prețul de..
Ah, ca nu stii ce inseamna evictiune și vicii ascunse... asta iti poate explica și secretarul biroului notarial.
In speță vorbim despre o vânzare simpla. Ce clauze? Ce condiții?
Ar mai trebui sa stiti ca orice tranzactie imobiliara are o limita maxima ca valoare a platilor in numerar (parca 50.000 lei), orice tranzactie cu valoare mai mare facandu-se obligatoriu prin banca. Nu sunt admise fragmentari ale platilor.
Alegeți d voastră notarul. Chiar dacă nu cunoasteti, personal, un notar, mergeți si căutați unul. Deobicei cumpărătorul alege notarul la care doreste sa se faca tranzacția. Succes!
luminita_zenaida a scris:
Bună ziua, sunt pe cale de a cumpăra o garsonieră, plata cu virament bancar. Ar putea vânzătorul, împreună cu notarul să mă țepuiască, după ce virez banii în contul vânzătorului? Cum să procedez să fiu sigură?