avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie crestere copil

Buna ziua.Sunt o mamica in devenire, sunt insarcinata in 2luni si jumatate si am salariu mimin pe economie .Lucrez la aceasta firma de cca 4ani .Am gasit sa ma transfer la o alta firma cu un salariu mult mai mare pentru urmatoarele luni .Va rog sa-mi spuneti pentru indemnizatia de crestere copil se va lua in calcul 12 luni sau ultimile 6luni .O colega de servici mi-a spus ca s-a modificat legea si acum se ia in calcul ultimile 6luni .Astept raspunul dvs .
Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 19:36, 25 Noiembrie 2009
Legea nr. 257/2008 pentru modificarea alin. (1) al art. 1 din OUG nr. 148/2005 privind sustinerea familiei in vederea cresterii copilului:

"Art. 1. - (1) Incepand cu data de 1 ianuarie 2009, persoanele care, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, de pana la 3 ani, precum si de o indemnizatie lunara in cuantum de 600 lei sau, optional, in cuantum de 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni."

Se iau in calcul ultimele 12 luni, anterioare nasterii copilului. ;)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se mai poate primi in acest fel indemnizatia pt crestere copil? hopeless1 hopeless1 intrebarea ar fi mai degraba: daca imi platesc eu singura contributiile la stat: CAS, somaj...etc. se iau in calcul pentru indemnizatia de copil dupa nastere? ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil eryurek eryurek Ma numesc Camelia si am si eu o problema legata de aceasta indeminzatie pentru crestere copil in cazul celei de-a doua nasteri. Am o fetita care implineste 2 ... (vezi toată discuția)