avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Plata facturilor emise în numele persoanei decedate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Plata facturilor emise în numele persoanei decedate

Buna ziua. Am o situație în ceea ce privește continuitatea unui contract de furnizare energie electrică. În speță, exista casa de la țară, inca pe numele bunicilor, ambii decedati-nu s-a facut succesiunea dupa aceștia si nu exista certificate de mostenitor pentru nici un mostenitor. Tatăl meu s-a ocupat de administrarea bunurilor (plati facturi, impozite, munca agricolă si tot ce se mai poate include în viața de la tara). El a reușit sa treaca contractul de furnizare energie electrică pe numele lui fara a fi necesar vre-un certificat de mostenitor. Dupa moartea lui, eu mi-am atribuit plata in continuare a facturilor de energie in numele lui, iar mama plata impozitelor. Acum ceva timp am primit însă de la furnizorul de energie un fel de ultimatum, cum ca este necesar sa se faca schimbul titularului de contract, altfel vor tăia furnizarea de energie deși plățile au fost făcute chiar si in avans. Ce posibilități am sa se continue furnizarea electricitatii pentru acel contract? De la furnizor mi s-a spus sa fac o cerere de pasuire pana se face succesiunea sau sa aduc de la primărie o adeverință care sa ateste ca sunt mostenitor si am dreptul sa plătesc facturile, dar primaria a spus nu are cum să-mi elibere adeverință pentru ca nu s-a facut succesiunea. Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2019
Danielaivana, utilizator
Cel mai recent răspuns: Corina89 , utilizator 12:03, 8 Iunie 2019
Si de ce nu dezbateti succesiunea?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa faceti succesiunea si apoi sa mergeti la firma furnizoare cu copie dupa certificatul de mostenitor. Altfel nu se poate. La fel si pentru la directia de impozite si taxe de la primarie sa declarati noii proprietari.
Personal am am mers cu acte doveditoare( cert deces mama, etc, etc) si am facut contractul pe numele meu pe minim 1 an. Mergeti cu actele necesare la Enel si faceti contract pe numele dvs si intre timp poate dezbateti si succesiunea.
Nu se doreste în unanimitate

raluk0207 a scris:

Si de ce nu dezbateti succesiunea?

Atunci adresati-va instantei.
Nu asteptati sa decedeze toti ca sa aveti de dezbatut 7 mosteniri si sa trebuiasca sa va contactati verii.
Priviti problema si in perspectiva, nu doar pe moment.

Alte discuții în legătură

Preaviz deconectare energie electrica Alinne Alinne Bună ziua! Tatăl meu a decedat în urmă cu doi ani ,eu fiind singura moștenitoare. Am dezbătut succesiunea în termenul legal. În urmă dezbaterii ... (vezi toată discuția)
Probleme electricitate ContSters472176 ContSters472176 Buna ziua. Va rog frumos sa ma sfatuiti cum anume pot sa procedez in urmatoarea situatie. Locuiesc intr-un imobil la curte impreuna cu fratele meu. Casa am ... (vezi toată discuția)
Act de proprietate Corina6 Corina6 Dorin sa schimbam titularul contractului de energie electrica de pe numele tatalui decedat pe al mamei in viata.Actul de proprietate al casei este pe numele ... (vezi toată discuția)