avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 524 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Minor relatie concubjnaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Minor relatie concubjnaj

Buna seara,
Va rog sa imi spuneti cum ar trebui să procedez in cazul in care fetita mea este născută intr.o relatie de concubinaj, recunoscută de tata , iar în prezent noi nu mai dorim să locuim impreuna. Tatăl doreste sa meargă în instanță pt program vizită, custodie, etc. Ce variante mai avem fara sa ne complicam? Mentionez ca minora are 4 ani și jumătate.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:30, 6 Iunie 2019
Dacă vă înțelegeți sub toate aspectele, mergeți la notar!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Eu nu cred ca e de competenta notarului, daca vreti sa aveti scris, chiar daca va intelegeti, va trebui sa va adresati instantei, nu e nimic complicat.
art 505
2) Daca parintii copilului din afara casatoriei nu convietuiesc, modul de exercitare a autoritatii parintesti se stabileste de catre instanta de tutela, fiind aplicabile prin asemanare dispozitiile privitoare la divort.
Ba da, chiar am avut eu o clientă care a fost la notar însă a găsit cu greu un notar care s-o ajute (n-au modele probabil).
Desigur, dacă nu găsiți un notar să vă ajute, adresați-vă instanței!
Ce a facut clienta dvs la notar mai exact ? asupra caror aspecte s-a inteles cu tatal ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara copil si custodie Beeank Beeank Am un copil de 4 ani. Pana acum am locuit impreuna cu tatal ei si am functionat toti 3 ca o familie, dar nu am avut niciodata acte de casatorie. Copilul are in ... (vezi toată discuția)
Custodie oana_veciunca oana_veciunca am un copil de 5 luni , nu mai sunt cu tatal acestuia, nu am fost nici casatoriti iar acuma l-am dat in judecata pe tatal copilului pentru custodie....la ... (vezi toată discuția)
Incredintare tutela minor Stache Stache Care este sansa incredintarii custodiei copilului minor (obtinerii statutului de \\"parinte custodian\\")de catre instanta, nascut in urma unei relatii de ... (vezi toată discuția)