avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Restituire taxă auto, dobândă mică
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Restituire taxă auto, dobândă mică

Primit azi la Reghin taxă aferentă timbrului de mediu plătită pentru 4 maşini între 15.03.2013 şi Martie 2015,primită în același timp. Cereri depuse între Ian.-Apr. 2018.Taxă plătită 9500.Azi primit 10179.Mi se pare dobânda prea puțină,nu ştiu ce algoritm au folosit sau dacă mai am de primit dobândă.
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 10:11, 6 Iunie 2019
Dacă până la sfâșitul lunii nu mai primiți nicio diferență cereți detalii la ANAF. Ministrul a zis la un moment dat că se vor restitui cu tot cu dobânzi, dar în comunicatul Trezoreriei scrie altceva:

“După efectuarea restituirii sumelor reprezentând taxa speciala pentru autoturisme și autovehicule, taxa pe poluare pentru autovehicule, taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule și timbrul de mediu pentru autovehicule, potrivit pct. 3 subpct. 3.1 – 3.17, organul fiscal central competent calculează dobânda cuvenita contribuabilului, în cel mult 15 zile de la data restituirii, dar nu mai târziu de termenul stabilit prin ordonanța de urgenta pentru restituirea taxelor/timbrului”.

Pentru taxe plătite când ați zis și la acea sumă da, dobânda pare, într-adevăr, prea mică.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Timbru de mediu Robert.G. Robert.G. Am cumparat o masina în 2015 și am plătit timbrul de mediu.Fostul proprietar plătise și el o taxă de poluare sau de prima inmatriculare pe care a ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto darian2006 darian2006 Buna ziua! Daca doresc sa cumpar un fiat brava din 1997,benzina,1370 cm cubi si 55 cp,inmatriculat in romania,in 03.01.2012,am de platit taxa de poluare si ... (vezi toată discuția)
Timbrul de mediu madanina29 madanina29 Va rog sa imi spuneti daca as putea sa recuperez timbrul de mediu prin instanta de judecata intrucat am depus la ANAF o cerere si mi s-a raspuns ca nu pot ... (vezi toată discuția)