avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Avansare in functie cu perioada de proba
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Avansare in functie cu perioada de proba

Buna ziua am avansat in functie aceasta schimbare urmand sa se produca cu data de 1 iulie 2019 avand o perioada de proba de 3 luni. Intre timp am aflat ca sunt insarcinata. Intrebarea mea este o sa mai fie in vigoare contractul de munca cu marirea de salar aferenta dupa ce eu anunt sarcina? Au voie sa renunte la noul contract si marire si sa raman pe vechea functie? Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:57, 6 Iunie 2019
Perioada de proba nu inseamna ca aveti o durata determinata a raportului de munca .... Potrivit Codului Muncii , salariatul poate fi supus la o noua perioada de proba in situatia in care acesta debuteaza la acelasi angajator intr-o noua functie.

Atentie :
Codul Muncii
Art.31
...
(3) Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia.
.....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare contract - perioada noua proba DianaSonia DianaSonia Buna ziua, Conform codului muncii, Art. 31. - (1) Pentru verificarea aptitudinilor salariatului, la încheierea contractului individual de muncă se poate ... (vezi toată discuția)
Demisia in perioada de proba leito21 leito21 Tocmai m-am angajat la un loc de munca unde este un contract pe o perioada nedeterminata dar cu o anumita perioada de proba. Intrebarea mea este pot sa imi ... (vezi toată discuția)
Perioada de proba eusebium eusebium Buna ziua, Sotia mea a fost angajata pe perioada nedeterminata in functia de Asistent manager iar apoi a fost promovata pe pozitia de Project Manager ... (vezi toată discuția)