In cazul unei familii(casatorie legitima)unde sunt si doi copii(unul comun,unul din casatoria anterioara a sotiei)la decesul sotului cum se imparte masa succesorala?
Am 65 de ani,deci mai putin timp in fata decat in urma.Varianta testament este mai,hai sa zicem,eleganta.Numai ca,dupa stiinta mea testamentul este atacabil iar dorinta mea este ca atunci lucrurile sa fie clare pentru toti mostenitorii.
romascanu
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Mie mi se pare că, uneori, lucrurile pot fi lăsate mult mai clare pentru toți exact printr-un testament care îi cuprinde pe toți. Acesta mai are și avantajul de a putea fi regândit, în caz că tanti cu unealta agricolă se hotarăște să dea cu coasa în altă ordine decât am presupus noi.
Dacă nu doriți să dezechilibrați rău lucrurile între moștenitori, mie mi se pare potrivit din multe puncte de vedere.
Pentru a face însă un testament care să nu aibă de unde să fie apucat ori să fie prea mare cheltuiala pentru cel ce s-ar gândi la asta, comparativ cu ce ar putea obține, ar fi necesar să știu exact ce vreți și ar trebui făcute niște calcule privitoare la rezerve.
Am hotarat ca deocamdata sa las lucrurile asa cum sunt pana la o discutie cu prezumtivii mostenitori.Cu fiecare in parte si ulterior(daca este cazul)in reuniune de familie.
Este corecta urmatoarea afirmatie:sotul,proprietarul locuintei,pentru a vinde respectiva locuinta are nevoie de acordul celuilalt sot daca respectiva locuinta are statut de locuinta a familiei?Respectivul sot avand si drept de creanta.
Mostenire
paula38
Buna ziua ,problema este urmatoarea ,sunt casatorita ,am incheiat o conventie de separare de bunuri ,inainte de casatorie detineam un imobil ,in timpul ... (vezi toată discuția)
Drept la mostenire
...elena
Sotul meu are un copil dintr-o casnicie anterioara, plecat din tara , in varsta de 25 ani,De curand se intereseaza ca apartamentul in care locuiesc cu sotul sa ... (vezi toată discuția)