avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 508 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Inregistrare in scopuri TVA firma nou infiintata
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Inregistrare in scopuri TVA firma nou infiintata

Buna ziua,
Firma nou infiintata, aprilie 2019 cu obiect principal de activitate,, Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin internet'', care va importa extracomunitar, din afara Uniunii Europene doreste sa se inregistreze in scopuri TVA, pentru a-si putea deduce tva-ul.
Care sunt pasii de urmat? Ce formulare/declaratii trebuie depuse.
Mentionez ca societatea:
- nu detine mijloace electronice de transmitere la distanta,
- nu are cifra de afaceri, fiind recent infiintata
- activitatea economica declarata la terti, deocamdata.

Multumesc anticipat,
Cel mai recent răspuns: Constantin Vera , Contabil 12:08, 10 Iunie 2019
Buna ziua,

Depuneti Declaratie de inregistrare in scopuri de Tva, descarcati de pe Anaf, semnati formularul electronic, depus doar online. Este necesar sa aveti contabil salariat/ firma conta cu contract prestari servicii, plus alte conditii. Asociatii semneaza o declaratie pe care o scanati si o atasati la pdf ul declaratiei formular. Trimiteti online, listati recipisa. Ulterior, mergeti la Anaf si ridicati cif ul. Daca sunt probleme in istoricul asociatilor, teoretic se revoca acel cod de tva dupa 15 zile. Practic se acorda in avans codul de tva.
Buna ziua,
Va multumesc pt raspuns, din pacate nu detin semnatura electronica pentru societatea nou infiintata. Se poate de depus aceasta declaratie si la birourile teritoriale ANAF?
Ultima modificare: Luni, 10 Iunie 2019
Nata88, utilizator
Buna ziua,

Se depune exclusiv online. E necesar sa rezolvati acest aspect cu semnatura electronica intrucat veti avea si declaratii de depus ulterior. Plus ca trebuie sa aveti salariat contabil sau contract firma conta, ptr ca in declaratia asta treceti cnp contabil sau numar contract prestari servicii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod tva click.ionut click.ionut Buna ziua, Please help! De cateva zile mi-am deschis o firma care are ca domeniu de activitate comertul.... Lucrez la o firma multinationala cu acelasi ... (vezi toată discuția)
Platitoare de tva de la inceputul activitatii firmei Ciortea Zita Ciortea Zita Buna ziua, La o firma nou infiintata cum se procedeaza in privinta TVA. Care sant conditiile sa fie platitoare de TVA de la inceputul activitatii cu plata ... (vezi toată discuția)
Cum verific firma de contabilitate daca imi face contabilitatea la zi anitsirc anitsirc Pentru firma mea contabilitatea este tinuta de o firma de contabilitate. Am semnat un contract. Lunar imi taie factura. Dar cum as putea sa verific, sa stiu ... (vezi toată discuția)