avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 624 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... tichete de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

tichete de masa

Buna ziua , am o intrebare in ceea ce priveste tichetele de masa . Problema este asa :
- angajat cu certificat de handicap , CIM la noi cu 4 ore .
- acelasi angajat are CIM de 4 ore in cadrul Directiei de Protectie a Copilului sector X , unde nu primeste tichete de masa dar primeste indemnizatie de hrana . Aceasi directie elibereaza o adev in sept 2018 in care specifica ca angajatul nu figureaza ca persoana cu dizabilitati si nu beneficiaza de prestatii sociale si facilitati acordate de Legea 448/2006.
Am cerut Directiei , prin asistentul social care se ocupa de angajat , sa elibereze o adev din care sa rezulte ca nu are declarata functia de baza acolo si ca nu primeste tichete de masa .
Am facut acest demers pentru a acorda la noi tichete de masa angajatului .
Directia nu elibereaza aceasta adeverinta motivand ca nu mai este in vigoare legea care spune ca tichetele de masa se primesc doar acolo unde e declarata functia de baza .
Va rog daca ma puteti lamuri in aceasta situatie .
In baza carei legi ii putem acorda angajatului tichete de masa avand in vedere ca el are doua locuri de munca , doua CIM la 4 ore , unul la stat si unul la o societate privata .
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:01, 9 Iunie 2019
Norme de aplicare a Legii nr. 165/2018
art.10
....
(4) În cazul salariaților angajați în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, precum și în cazul cumulului de funcții, biletele de valoare, cu excepția tichetelor cadou și tichetelor culturale, pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariații în cauză își au funcția de bază, potrivit legii. În cazul în care nu se poate stabili funcția de bază, beneficiarul biletelor de valoare alege, în scris, angajatorul care îi va acorda biletele de valoare, având obligația de a transmite, în termen de maximum 10 zile lucrătoare, și către ceilalți angajatori opțiunea realizată. În cazul tichetelor de masă, prevederile alin. (3) se aplică în mod corespunzător.
....

Biletele de valoare care pot fi acordate sunt: tichete de masă, tichete cadou, tichete de creșă, tichete culturale și vouchere de vacanță.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc foarte mult pentru raspuns . In consecinta daca angajatul da o declaratie pe propria raspundere ca la celalalt loc de munca nu primeste tichete , noi ii putem acorda . Problema mea ca si angajator este sa nu piarda de la celalalt loc de munca indemnizatia de hrana .
Da, se poate acorda in situatia mentionata de dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

societate pe actiuni -poate acorda indemnizatie de hrana? chirigiu aurelia chirigiu aurelia Societate pe Actiuni (capital majoritar de stat) -servicii publice de administrare zone verzi ,cimitire ,baze sportive-Poate acorda Indemnizatie de hrana? (vezi toată discuția)
Tichete de masa 2019 ionela11 ionela11 Buna ziua, Tichetele de masa se acorda doar la functia de baza?......o firma ar vrea sa dea tichete de masa unui salariat care are cumul de functii, nu e ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa 2020 romanicif romanicif Buna seara, intrebarea mea vine in urma faptului ca am dou locuri de munca full time unul desfasurandu-se pe timp de zi cel de-al doilea include ture de noapte ... (vezi toată discuția)