Am fost inculpata intr-un proces penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident rutiei petrecut in urma cu 3 ani- in anul 2006 ; in luna octombrie 2009, s-a pronuntat sentinta definitiva si executabila: daune materiale si morale totalizand aproape 170,000 lei noi; pentru toata aceasta suma, conform sentintei, societatea de asigurare, unde am avut RCA-ul, constituita parte civila in proces, raspunde in contradictoriu, conform legii 136/1995. intrebarea mea este : cum se va face executarea? eu deja am primit somatiile de plata de la doua spitale unde victima a fost internata, spitale care s-au constituit si ele parti civile in acest proces; trebuie sa platesc eu daunele materiale si morale, pentru ca apoi sa recuperez de la societatea de asigurare? nu inteleg cum se procedeaza; mentionez ca eu nu dispun de aceste sume; mai mult decat atat, sunt somera de doua luni de zile; sunt casatorita cu 2 copii si detin o casa impreuna cu sotul meu, casa achizitionata prin credit ipotecar, pentru care platim rate;
eu am lovit o singura persoana pentru care platesc daune materiale (10%) si morale (90%); mai platesc daune morale pentru fiu si tata, sunt niste sume impresionante; victima este recuperata 100'% si nu a ramas cu vreun handicap sau invaliditate; instanta a dat exact cat a cerut victima; apelul si recursul mi-au fost respinse, nu mi-au fost admise probele; raman la parerea ca in Romania poti sa mori cu dreptatea in mana sau poti fi un mare nemernic si sa fii gasit nevinovat; asiguratorului de asemenea i-au fost respinse atat apelul cat si recursul; a fost mai simplu asa; pretentiile au fost f slab sustinute de victima, am ramas siderata cand am primit sentinta;
Recitind dispozitivul, avand in vedere si precizarile primite pentru valoarea despagubirilor la data accidentului, nu trebuie sa va faceti griji.
Desi se pare ca instanta a fost "determinata" sa acorde aceste daune morale, asiguratorul, care a fost in contradictoriu cu reclamantii(nu cu dvs.) va palti daunele in totalitate.Cu spitalul procedati cum v-am sfatuit.
Dar ce a mancat baiatul cela in 3 zile si a suferit, de a primit 170.000 RON ???
Eu am 80 de zile de ingrijiri med in urma unui accident rutier, au trecut aproape sase luni de la accident si abia acum incep sa umblu fara carja, sunt pe cale sa imi pierd serviciul, ca sunt militar, am strans o cotarca de bonuri si chitante si cu toate astea cei mai multi avocati imi spun ca desi trebuie sa cer multi bani in instanta, pana la urma o sa ma aleg cu foarte putin (as da cinste la tot forumul sa primesc 170.000 in instanta).
In sfarsit, nu aveam habar ca desi nu a patit nimic, tatal baiatului poate cere daune morle. Pentru faptul ca l-a ingrijit pe copil ?