avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi

Reges-Online: Operațiuni esențiale și situații speciale. Ghid practic pentru o gestionare corectă și eficientă a registrului. Vezi agenda evenimentului și participă →

Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Servicii cazare fara masa prin ONG
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Servicii cazare fara masa prin ONG

Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti ce conditii legale trebuie sa indeplineasca un ONG pentru a putea oferi servicii de cazare, fara masa, diversilor doritori, astfel incat din incasarile obtinute sa isi poate autosustine activitatea si cheltuielile proprii. ONG-ul are in proprietatea sa cladirea unde ar putea fi desfasurate astfel de servicii.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bianca.suta , utilizator 17:36, 1 August 2019
nu exista conditii speciale pentru ONG, e ca orice alt proprietar de cladire care vrea sa o foloseasca in regim hotelier sau de inchiriere..... Daca ONG vrea sa faca asta ca activitate economica directa trebuie sa fie ceva cu caracter accesoriu si in stransa legatura cu scopul principal al ONG-ului, ceea ce poate fi destul de greu dar nu imposibil - ex, unONG care sprijina studentii fara mijloace materiale ar putea sa le ofere cazare contra dost la pret sub pretul pieteni, ceea ce ar fi concordant cu scopul lui.... Daca nu se incadreaza in scop, ar trebui sa isi faca un SRL si sa inchirieze prin SRL si dividendele sa revina asociatiei....
Da, inteleg. Multumesc pentru raspuns.
O zi buna!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare camin de batrani EmaCampean EmaCampean Doresc sa infiintez un camin de batrani sub forma unui SRL in care unul din asociati este un ONG si celalat asociat este o persoana fizica. Ca si SRL, pot ... (vezi toată discuția)
Infiintare club sportiv sau asociatie transtravel_as transtravel_as buna ziua , in contextul afirmatiei din ,, GHID INFORMATIV DE ÎNFIINŢARE A STRUCTURILOR SPORTIVE ,, conform careia ,,Cluburile sportive pot ... (vezi toată discuția)
Activitati economice pe ong CiobanuEma CiobanuEma Buna ziua! Am infiintat de cateva luni un ONG, mai exact o Asociatie, si as vrea sa stiu daca pot sa deschid un magazin cu haine SH , trimise de un sponsor din ... (vezi toată discuția)