avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Apartament liber , proprietarul decedat.
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Apartament liber , proprietarul decedat.

Ce cheltuieli trebuie să plătesc la asociația de proprietari pentru un apartament nelocuit , proprietarul a decedat . Vă mulțumesc .
Cel mai recent răspuns: flory_mr , utilizator 21:38, 11 August 2019
Adresați cerere scrisă ca nu locuiește nimeni si luati nr de înregistrare.
Apoi verificați lunar lista de plata ca sa nu aveti surprize...
Vedeți și cu apometrele...
Ultima modificare: Joi, 13 Iunie 2019
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru orice apartamnet in condominiu se datoreaza parti comune si individuale-daca exista contorizare individuala
Chiar daca proprietarul este decedat trebuie verificat daca exista mostenitori
Daca nu exista mostenitori legali asociatia de proprietari are obligatia sa anunte situatia la primaria teritoriala
Ultima modificare: Vineri, 14 Iunie 2019
ynocentta, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util

Chiar daca nu locuieste nimeni, trebuie sa achitati cheltuielile comune adica, salariu celui/celei ce face curatenia, salariu administrator si/sau presedinte, iluminatul in spatiile comune si agentul termic iarna (asta in cazul in care nu v-ati debransat). Nu achitati serviciul de salubritate, lift, consum gaze si apa.
Boeriu Catalin a scris:


Chiar dacă nu locuieste nimeni, trebuie sa achitati cheltuielile comune adică, salariu celui/celei ce face curatenia, salariu administrator si/sau presedinte, iluminatul în spatiile comune si agentul termic iarna (asta în cazul în care nu v-ati debransat). Nu achitati serviciul de salubritate, lift, consum gaze si apa.

Chiar că nu înțeleg de ce să plătești salarii și indemnizații pentru un apartament ne-locuit ?
Ce servicii prestează acei șefi și angajați ai Asociației pentru acel apartament în care nu stă nimeni și nu consumă nimic, nici măcar curentul electric ?
În acel imobil nimeni nu folosește absolut nimic din cadrul Asociației, fiind decedați toți ! Noi plătim abuziv ne-munca ?
Faceți un calcul numai pentru Fondul de Salarii din Asociația noastră cu 458 de proprietari, în care sunt apartamente care plătesc lunar mai mult de 40 lei.
Flory_mr....."Chiar că nu înțeleg de ce să plătești salarii și indemnizații pentru un apartament ne-locuit ?
Ce servicii prestează acei șefi și angajați ai Asociației pentru acel apartament în care nu stă nimeni și nu consumă nimic, nici măcar curentul electric ?..''
Plateste partile comune. Curentul nu se plateste ca parte comuna.Chiar daca nu e locuit,cineva calculeaza ce se plateste pe parti comune, cineva face curatenie...

Alte discuții în legătură

Trebuie sa platesc salariile de la asociatia de proprietari, daca am cerere ca nu mai locuiesc la adresa respectiva? Danuta_aga Danuta_aga in luna aprilie am facut cerere sa fiu scoasa de la cheltuielile asociatiti de proprietati( apa, curent, salubritate), motivul a fost faptul ca ne-am mutat in ... (vezi toată discuția)
Probleme căldura, plăți AlinaLiliana11 AlinaLiliana11 Buna ziua! As dori sa stiu cum trebuie sa procedez legal pentru a nu mai plati atat de mult la căldura. Mentionez ca am o garsonieră nelocuita, la ultimul ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere apartament nelocuit alina_25 alina_25 O familie pleaca la lucru in alta parte timpde 4-5 luni lasand apartament nelocuit ce anume trebuie sa plateasca ca intretinere si ce nu avand in ... (vezi toată discuția)