avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Diurne
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Diurne

Buna ziua, va deranjez cu o intrebare. Dacă fac delegații de ex: de marți ora 7.00 până vineri ora 17.00 (se calculeaza la zi calendaristica sau 24 de ore de cand ai plecat?)pentru cate zile se Da diurnă si pentru delegațiile de o zi se acordă diurnă? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:04, 15 Iunie 2019
Numărul zilelor calendaristice în care persoana se află în delegare se calculează de la data și ora plecării până la data și ora înapoierii mijlocului de transport din și în localitatea unde își are locul permanent de muncă, considerându-se fiecare 24 de ore câte o zi de delegare.
Multumesc! Dar pentru delegațiile peste 8 ore dar până în 12 nu se Da nici diurnă, nici bon de masa?
Indemnizația de delegare se acordă numai dacă durata delegării este de cel puțin 12 ore.

Pe durata delegării, respectiv a detaşării, salariatul îşi păstrează funcţia şi toate celelalte drepturi prevăzute în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Calcul diurna angajat contawest contawest Buna ziua, Cum se calculeaza diurna,in cazul unui angajat care pleaca in deplasare de exemplu azi la ora 10,00 si se intoarce maine la ora 17.00? Cate zile ... (vezi toată discuția)
Conditii de acordare a diurnei GeluAdam GeluAdam Sunt angajat la o firma de paza si fac paza la garnituri de tren pe ruta Cluj - Constanta. Vreau sa stiu daca sunt corecte si legale conditiile pe care le-a ... (vezi toată discuția)
Diurna costy1972 costy1972 Buna ziua. Sint agent de paza si insotesc trenurile de marfa de la expeditie pina la destinatie. Dupa 24 de ore de la inceperea deplasari mi se acorda o diurna ... (vezi toată discuția)