avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Vă rog să mă ajutați cu niște lămuriri într-o ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Vă rog să mă ajutați cu niște lămuriri într-o speță legată de achiziții intracomunitare de bunuri cu marja și servicii

Buna ziua,
Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea speta: am o microintrepridere neplatititoare de tva in Ro, dar cu cui special care face achizitii de marfa (marfa ce urmeaza sa se vanda asa cum o primim-fara sa se inscrie masinile in Ro), masini sh din UE dar si din afara UE cu marja de pe o platforma de licitatii.Pe langa factura de masina mai primim si 2 facturi: una pt. transport(din diverse tari-posibil si Ro) si una pentru comisionul de participare la licitatie. Va rog sa ma lamuriti, daca:
1. obtinerea cui-ului special se face la prima achizitie?
2. am vreo obligatie la achizitionarea facturii cu marja?
3. am obligatie sa devin platitor de tva in RO?
4.Ce obligatii fiscale am in aceste cazuri?
Multumesc anticipat
O zi frumoasa!
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Radu Varciu , Consultant fiscal 18:08, 23 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1.Dupa cum descrieti dvs mersul afacerii, nu aveti nevoie de cui-ul special pentru cumpararea masinilor sh. Pentru cumpararea masinilor folositi cui-ul obisnuit al firmei. Aveti nevoie de cui-ul special pentru factura de transport a transportatorilor din UE. In relatia cu transportatorii din Romania folositi cui-ul obisnuit. Asa ca ar fi foarte bine sa obtineti cui-ul special de la inceput. Se obtine foarte , foarte usor, completand un formular simplu. Cui-ul special se elibereaza pe loc.
2.Nu aveti alta obligatie decat sa inregistrati marfa in contabilitate.
3.Nu aveti obligatia sa deveniti platitor de TVA in Romania. Evident ca aveti aceasta obligatie in momentul in care atingeti plafonul de 300.000 lei.
5.Aveti obligatiile obisnuite, sa platiti impozit pe venitul microintreprinderii si taxe pe salarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva achizitii masini second hand Dl_Sandu Dl_Sandu Un I.I. neplatitor de TVA achizitionez masini second hand din UE .Sunt obligat sa ma inregistrez ca platitor TVA pentru achizitia si vanzarea de masini ? ... (vezi toată discuția)
Achizitie masina germania misaaa misaaa revin din nou cu aceeasi speta: - PFA norma de venit ,prestari servicii intracomunitare, inregistrat in scopuri de TVA si inscris in ROI , am cod valid de ... (vezi toată discuția)
Plafon tva achizitii intracomunitare persoana fizica antofel antofel O persoana fizica cumpara autoturisme second hand de la persoane fizice din UE, in scopul revanzarii catre persoane fizice din RO. Cand are obligatia de a se ... (vezi toată discuția)