avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Reparatie auto pe RCA propriu
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Reparatie auto pe RCA propriu

Buna ziua.
Am lovit asta seara cu masina un cetatean din vina proprie (nu am pastrat suficient distanta fata de el si l-am lovit in spate). Masina pe care am lovit-o nu a patit absolut nimic astfel incat verbal cel pe care l-am lovit mi-a comunicat ca nu are nicio pretentie.
Masina subsemnatului s-a ales cu radiatorul spart, bara sparta, farurile sparte si capota indoita.
INTREBARE: Pot repara masina pe RCA propriu?
Ce trebuie sa fac mai departe: trebuie sa sun la asigurator? trebuie sa merg la Politie pentru a da ceva declaratie?
Va multumesc.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Iunie 2019
k1mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:42, 21 Iunie 2019
INTREBARE: Pot repara masina pe RCA propriu?
nu.
E clar. Multumesc frumos pentru raspuns. Totodata as dori sa mai intreb urmatorul aspect:
- Cel pe care l-am lovit nu a patit absolut nimic si totusi, a doua zi dupa eveniment l-am sunat pentru a realiza o constatare amiabila (pentru a ma asigura ca nu se trezeste dupa 2-3 zile ca "l-am lovit" cumva), dar ma tot amana. Trebuie sa fac ceva in acest sens, sa ma prezint la Politie pentru a le explica situatia sau nu mai trebuie sa fac nimic? Va multumesc.
Va puteti prezenta la politie, oricum, aveti nevoie de dovada pt reparatie, nu va primeste nimeni cu ea in service fara.
Anuntati-l pe omul ala ca va trebuie dovada, iar daca el nu vrea sa incheiati o amiabila, si ajungeti la politie sa declarati evenimentul, risca sa ramana fara permis

Art. 79

(1) Conducătorii de vehicule implicaţi într-un accident de circulaţie în urma căruia au rezultat numai avarierea vehiculelor şi/sau alte pagube materiale sunt obligaţi:

a) să scoată imediat vehiculele în afara părţii carosabile ori, dacă starea vehiculelor nu permite acest lucru, să le deplaseze cât mai aproape de bordură sau acostament, semnalizându-le prezenţa;

b) să se prezinte la unitatea de poliţie competentă pe raza căreia s-a produs accidentul în termen de cel mult 24 de ore de la producerea evenimentului pentru întocmirea documentelor de constatare.

(2) Se exceptează de la obligaţiile prevăzute la alin. (1) lit. b):

a) conducătorii vehiculelor care încheie o constatare amiabilă de accident, în condiţiile legii;

b) conducătorul de vehicul care deţine o asigurare facultativă de avarii auto, iar accidentul de circulaţie a avut ca rezultat numai avarierea propriului vehicul.


Detalii: [ link extern ]



~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Constatare amiabila artbor20 artbor20 Buna seara, Nu mai tin minte, dar am citit undeva(am tot cautat dar n-am mai gasit site-ul/link-ul) ca in anumite cazuri asiguratorul trimite date detaliate ... (vezi toată discuția)
Retinere permis auto 123claudiu123 123claudiu123 Va rog sa-mi raspundeti daca mai este in vigoare art.231 litera h din codu rutier referitor la termenul de 48h de declarare la politie a accidedetului cu ... (vezi toată discuția)
Accident rutier fără victime nedeclarat An0n1m An0n1m Bună ziua! În urma cu 4 luni am fost implicata într-o tamponare ușoară cu un alt autovehicul, eu fiind vinovata. Am încheiat constatarea amiabila însă ... (vezi toată discuția)