avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Proces verbal contravenție în lipsa
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Proces verbal contravenție în lipsa


Buna, se poate achita o amenda de circulatie pe baza procesului verbal utilizand Ghiseul ro? SI Inca o intrebare: Este valida contraventia savarsita pe 13.03, prices verbal intocmit (in lipsa) pe 12.05 si instiintare prin afisare pe data de 13.06? Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Geanina DRIAN , Avocat 17:18, 20 Iunie 2019
Contraventia este "validă": adică, din punct de vedere procedural, nu sunt încălcări sau prescriții.

OG 2/2001:
Art. 13. - (1) Aplicarea sancțiunii amenzii contravenționale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârșirii faptei.
Art. 14. - (1) Aplicarea sancțiunii se prescrie dacă procesul-verbal de constatare a contravenției nu a fost comunicat contravenientului în termen de cel mult două luni de la data aplicării sancțiunii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda circulatie Segarceanu Segarceanu Va rog sa-mi spuneti care sunt termenele legale de intocmire si de comunicare a procesului verbal de constatare a abaterilor de la legea circulatiei pe ... (vezi toată discuția)
Buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional ... andrei120819 andrei120819 buna seara , in timpul starii de urgenta am fost sanctionat contraventional cu amenda de 2000 de lei pentru declaratia pe proprie raspundere , dar abia acum ... (vezi toată discuția)