avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1810 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa 1 din 1986 metrou, se aplica noua lege ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa 1 din 1986 metrou, se aplica noua lege ?

Buna ziua. Lucrez la metrou din 1986. Implinesc varsta de 52 de ani in septembrie. Nu am inca 35 de ani de cotizare. Pot iesi cu drepuri depline la pensie sau nu. Am colegi care au iesit anul acesta si calculul s-a facut la 35 de ani de cotizare. Nu inteleg daca se aplica sau nu noua lege, sau de cand se va aplica. Daca cineva se ocupa cu succes de dosare de pensie, as vrea sa fiu contactat. Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:03, 23 Iunie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 care reprezintă, conform legii, stagiu de cotizare realizat în condiții deosebite sau în condiții speciale se acordă perioade suplimentare la vechimea în muncă, care constituie stagii de cotizare în condiții normale, după cum urmează:
a) 3 luni pentru fiecare an lucrat în condiții deosebite de muncă;
b) 6 luni pentru fiecare an lucrat în condiții speciale de muncă.
Mulțumesc foarte mult. M-ați lămurit foarte bine. E clar că ies fără penalizări cum împlinesc 52 de ani. Încă o întrebare: se poate depune dosarul înainte de a împlini vârsta cu o lună?
acest răspuns util
Daca activitatea se regaseste in anexa 2, iar unitatea in anexa 3, atunci conditia de stagiu complet este de 25 ani.
Vedeti mai jos daca va incadrati:
Anexa 2
6. Activitatea de revizie, întreținere, exploatare și reparație de la metrou, care se desfășoară 100% în subteran
Anexa 3
61.
Societatea Comercială de Transport cu Metroul METROREX - S.A., localitatea Bucureşti 5, 6
Da, mă încadrez. La revizii trenuri de metrou lucrez și am lucrat. Din acest total de 33 ani și 7 luni maxim 2 ani am lucrat la dep Militari care este la suprafață și nu se acordă grupa deloc. Mai am armata și vreo 5 luni de medical. Una peste alta bănuiesc că indeplinesc condițiile. Vă mulțumesc foarte mult!

Carp Mircea a scris:

Daca activitatea se regaseste in anexa 2, iar unitatea in anexa 3, atunci conditia de stagiu complet este de 25 ani.
Vedeti mai jos daca va incadrati:
Anexa 2
6. Activitatea de revizie, întreținere, exploatare și reparație de la metrou, care se desfășoară 100% în subteran
Anexa 3
61.
Societatea Comercială de Transport cu Metroul METROREX - S.A., localitatea Bucureşti 5, 6

acest răspuns util
Incepand cu ziua in care impliniti varsta de 52 ani puteti sa va deschideti drepturile la pensie de limita de varsta.

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie Nicolaebv Nicolaebv Buna ziua ! Sunt nascut in 07.07.1957 am o cotizatie totala de 33 ani si 6 luni din care 25 ani la grupa 2 , iar restul cotizatiei dupa 2001 data la care nu ... (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru pensionare anticipata stefanat stefanat varsta - 52 ani si 2 luni, vechime in munca - 34 ani si 7 luni perioada lucrata in grupa a-2-a - 25 ani si 9 luni Intrebare: Care este varsta la care ma ... (vezi toată discuția)