avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1750 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Grupa 1 din 1986 metrou, se aplica noua lege ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Grupa 1 din 1986 metrou, se aplica noua lege ?

Buna ziua. Lucrez la metrou din 1986. Implinesc varsta de 52 de ani in septembrie. Nu am inca 35 de ani de cotizare. Pot iesi cu drepuri depline la pensie sau nu. Am colegi care au iesit anul acesta si calculul s-a facut la 35 de ani de cotizare. Nu inteleg daca se aplica sau nu noua lege, sau de cand se va aplica. Daca cineva se ocupa cu succes de dosare de pensie, as vrea sa fiu contactat. Multumesc foarte mult.
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 13:03, 23 Iunie 2019
O specificație am omis. Tot timpul am lucrat în aceleași condiții, dar din 2004 societatea care ne-a preluat este Alstom Transport SA, numai mentenanța trenurilor.. La punctul 61 se schimbă din anul 2004, deci nu Metrorex. Grupa de muncă ni s-a recunoscut în continuare.
Ultima modificare: Vineri, 21 Iunie 2019
luc1kws, utilizator
V-as mai intreba despre o problema care apare la fiecare angajat al metroului care iese la pensie. Sporurile (ore de noapte, festive etc) care sunt trecute in adeverinte nu sunt luate in calcul, practic, nu sunt recunoscute. Majoritatea au dat casa de pensii in judecata si au castigat procesul. Nu inteleg de ce se poate numai cu proces. Am spus majoritatea pentru ca unii au si pierdut in instanta. Daca, dupa ce iti vine decizia, iti trece prin cap sa faci contestatie, te alegi cu o pensie si mai mica decat era initial (nu stiu de ce , poate din razbunare sau din dorinta de a nu fi deranjati, chiar nu inteleg)
.............................
Grupa de muncă ni s-a recunoscut în continuare.
Dupa 01/04/2001 nu s-a mai lucrat de grupe de munca.
S-a lucrat in conditii de munca.
Vă mulțumesc mult pentru lămuriri, și în numele mai multor colegi. Dacă , din 2004 , a apărut Alstom schimbă cumva situația la anii de cotizație. Adică, se aplică cu 35 sau cu 25 ?
Mii de mulțumiri!
Pentru a beneficia de stagiul complet de 25 ani trebuie sa indepliniti conditia de stagiu de 25 ani de activitate ce se regaseste in anexa 2, iar unitatea in anexa 3.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand pot iesi la pensie Nicolaebv Nicolaebv Buna ziua ! Sunt nascut in 07.07.1957 am o cotizatie totala de 33 ani si 6 luni din care 25 ani la grupa 2 , iar restul cotizatiei dupa 2001 data la care nu ... (vezi toată discuția)
Cind ma pot pensiona !?? stoica ionut 13 stoica ionut 13 Mama mea nascuta pe 13-04-1955 a lucrat 32 ani din care 23 ani si 6 luni grupa a II-a plus 3 ani ordonanta . La ce virsta se poate pensiona cu limita virsta ... (vezi toată discuția)
Varsta pentru pensionare anticipata stefanat stefanat varsta - 52 ani si 2 luni, vechime in munca - 34 ani si 7 luni perioada lucrata in grupa a-2-a - 25 ani si 9 luni Intrebare: Care este varsta la care ma ... (vezi toată discuția)