avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Indiferența și acțiunile imorale ale polițiștilor ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Indiferența și acțiunile imorale ale polițiștilor pot fi sancționate în vreun fel?

Bună ziua,

Descriu o situație întâmplată ieri:
La ieșirea din localitatea Bradu (jud. Sibiu), pe DN1, se lucrează la un pod, de aceea circulația se face pe un singur sens, fiind dirijată alternativ de un semafor temporizat.

Ieri în jurul orei 18, pe sensul de mers Sibiu - Brașov, s-a format o coloană de mașini de aprox. 10km, astfel încât am parcurs această distranță în 2 ore, fără exagerare (de la Veștem la Bradu).

Pe sensul de mers Brașov - Sibiu, înainte de acest pod, erau doar 4-5 mașini care așteptau, fără nicio coloană, fiind vineri seara, toată lumea mergea înspre Brașov.

La fața locului nu era niciun polițist prezent pt. dirijarea circulației, deși necesitatea acestora era evidentă.

La 2km după ce scăpai după acest ambuteiaj, era prezent MCV-ul poliției care stătea cu radarul la pândă spre a-i sancționa pe cei ce se "bucurau" că au scăpat de stat, chiar și eu fiind sancționat pt. acest lucru.

Explicațiile acestora pt. că nu sunt prezenți pt. a dirija traficul au fost pur și simplu puerile, recunoscându-mi în față că e Vineri seara și trecut de ora 16, și nu mai au chef, și că, citez: "Pot să sun și la 112 dacă vreau, că n-o să-i pese nimănui de mine."

Frustrarea mea vine din faptul că e bătaie de joc să lași oamenii să aștepte 2 ore în trafic, apoi să te bucuri că l-ai prins cu 20km/h peste limita legală când a scăpat de ambuteiaj.

Întrebarea e: poate fi sancționat în vreun fel acest comportament anti-social și imoral al polițiștilor, care în loc să dirijeze traficul pentru a fluidia circulația, stăteau la doar 2km distanță cu radarul la pândă?
Pot cere explicații despre activitatea acestora și sancționarea acelui echipaj în vreun mod către IPJ?

M-am săturat să stau cu mâinile în sân și să înghit mereu ipocrizia ăstora. Cum ei nu tolerează nimic, nici noi n-ar trebui.

Mulțumesc,
O zi frumoasă,
Ionuț
Ultima modificare: Luni, 24 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: marcel.damaschin , utilizator 10:48, 29 Iunie 2019
Pai atunci sa-i confiste direct masina si sa-l arda pe rug in piata publica.Asta o sa-l usture si data viitoare...Adica nicio data viitoare , sa le fie de invatatura celor care indraznesc sa mai incalce codul rutier !

gi-jane2 a scris:

Problema este ca amenzile acum sint foarte mari raportate la venitul mediu real al populatiei.Si se simt mai acut.

Asta nu e o problema, e un lucru bun. Dupa ce platesti una de te ustura, data viitoare, esti mai prudent. In opinia mea, amenda ar trebui raportata la venit, nu la salariul minim. Cel care da 500 de lei din salariul lui de 2000, o sa il usture multa vreme, iar cel care da 500 din 20 mii sau mai mult, nu ii simte si nu va conta, amenda pt el nu va reprezenta mare lucru.


Un exemplu.Daca ai uitat cumva sa-ti prelungesti asigurarea la masina ( atentie la usturime !) poti lua 2000 de lei pentru asigurare si 800 lei ca n-ai asigurarea ! Daca masina ta e mai veche ca nu esti bugetar de lux o faci direct cadou MAI ca sa nu mai umbli prin tirg s-o vinzi sa scoti banii de amenda.De asta e bine sa pleci din Romania intr-o tara unde amenzile sint suportabile pentru oricine nu numai pentru favorizatii sistemului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu stiu daca e vb de uitare.. mai ales ca asiguratorul te anunta cu 30 de zile inainte.
Si uitare sa fie.. dupa ce platesti 2000 ca ai uitat, nu mai uiti data viitoare, poate uiti ziua de nastere a nevestei, dar data cand iti expira asigurarea, itp=ul, rovinieta.. nu mai uiti.
Puteti indica articolul de lege care prevede obligatia asiguratorului sa te instiinteze cu 30 de zile inainte de data expirarii politei de asigurare ?

gi-jane2 a scris:

nu stiu daca e vb de uitare.. mai ales ca asiguratorul te anunta cu 30 de zile inainte.
Si uitare sa fie.. dupa ce platesti 2000 ca ai uitat, nu mai uiti data viitoare, poate uiti ziua de nastere a nevestei, dar data cand iti expira asigurarea, itp=ul, rovinieta.. nu mai uiti.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, pot. E vb de legea nr. 132/2017 care la art 18 pct 8, zice asa :
(8) Asigurătorii RCA şi intermediarii de asigurări RCA au obligaţia să informeze
asiguraţii/contractanţii cu privire la încetarea contractului RCA şi la posibilitatea de
reînnoire a acestuia, cu 30 de zile înainte de încetarea contractului RCA. Modalitatea
de reînnoire a contractului RCA se stabileşte prin reglementări ale A.S.F., conform
art. 43.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Iunie 2019
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Politisti la panda nutujean nutujean Buna seara,la o intersectie aproape de posta Titan la vreo 10 15 metri intr un scuar stau la panda politisti rutieri in masinile de politie asteptand sa facem ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis pentru neacordare prioritate pietoni danciumf danciumf am fost sanctionat pentru ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare prin loc special amenajat. Pietonii aveau verde la semafor, eu aveam ... (vezi toată discuția)
Rca DAN921125 DAN921125 Ex: masina cu RCA, loveste o masina fara RCA si masina cu RCA este de vina. Cum se rezolva problema si cine repara masinile? Ce pateste cel cu masina fara RCA? ... (vezi toată discuția)