avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Are voie politia sa controleze masina parcata, langa ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Are voie politia sa controleze masina parcata, langa care nici nu ma aflu?

Salut, am patit zilele trecute sa fiu controlat, noaptea tarziu, pe strada de catre doi politisti. Acestia sperau sa gaseasca orice fel de substanta ilegala in posesia mea si a prietenilor cu care eram. Dupa ce ne-au controlat si n-au gasit nimic, mi-au vazut cheile de la masina si m-au intrebat unde o am, le-am raspuns ca in apropiere, iar acestia mi-au spus sa-i duc la masina pentru a o controla si pe aceasta. M-am impus, spunandu-le ca nu mi se pare normal ceea ce fac, ca eu pe strada fiind n-am nicio treaba cu masina si ca n-au dreptul sa ma ia de pe strada sa ma oblige sa-i conduc catre masina mea pentru a o controla si pe aceasta. I-am dus la masina, in final, fiindca nu voiam sa mai stau sa ma cert cu ei si sa-mi piarda timpul mai mult decat o facusera deja. La masina, evident, au controlat in zadar.

Intrebarea mea este: aveau voie acesti domni politisti sa-mi impuna sa-i conduc la masina mea, langa care nici nu ma aflam (masina era la cel putin 100-150 metri de noi)? Stiu ca daca m-ar fi luat la control cand ma aflam in masina sau m-ar fi oprit pe strada cand conduceam, au dreptul sa-mi controleze si masina odata cu mine. Insa in situatia mea nu mi se pare c-ar avea voie, chiar si daca stateam langa masina, nu mi se pare c-ar avea voie sa ma oblige sa le descui masina pentru a o controla.
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 23:29, 4 Iulie 2019
Nu cunosc. Cred ca depinde de cum motiveaza ei, iar politistii nu sunt prosti sa scrie un motiv netemeinic.
Ultima modificare: Joi, 4 Iulie 2019
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibila ridicare abuziva permis ACManuela ACManuela Buna ziua, Eram cu [b]masina oprit inafara carosabilului [/b]din cauza unei explozii la roata. La un moment dat, a venit un echipaj de politie care a oprit ... (vezi toată discuția)
E legal ce mi s-a intamplat? mariusica33 mariusica33 in data de 31 august 2008 stateam impreuna cu mai multi prieteni de vorba langa masina mea la un moment dat apare un echipaj de pol si intreaba cine e ... (vezi toată discuția)
Plangere impotriva unui politist ContSters368313 ContSters368313 Buna ziua, Pe data de 12 aug 2015 in drum spre casa trec pe rosu cu bicicleta si din spate la aprox 500 m ma claxoneaza cineva de la politia locala. Opresc, ... (vezi toată discuția)