Salut, am patit zilele trecute sa fiu controlat, noaptea tarziu, pe strada de catre doi politisti. Acestia sperau sa gaseasca orice fel de substanta ilegala in posesia mea si a prietenilor cu care eram. Dupa ce ne-au controlat si n-au gasit nimic, mi-au vazut cheile de la masina si m-au intrebat unde o am, le-am raspuns ca in apropiere, iar acestia mi-au spus sa-i duc la masina pentru a o controla si pe aceasta. M-am impus, spunandu-le ca nu mi se pare normal ceea ce fac, ca eu pe strada fiind n-am nicio treaba cu masina si ca n-au dreptul sa ma ia de pe strada sa ma oblige sa-i conduc catre masina mea pentru a o controla si pe aceasta. I-am dus la masina, in final, fiindca nu voiam sa mai stau sa ma cert cu ei si sa-mi piarda timpul mai mult decat o facusera deja. La masina, evident, au controlat in zadar.
Intrebarea mea este: aveau voie acesti domni politisti sa-mi impuna sa-i conduc la masina mea, langa care nici nu ma aflam (masina era la cel putin 100-150 metri de noi)? Stiu ca daca m-ar fi luat la control cand ma aflam in masina sau m-ar fi oprit pe strada cand conduceam, au dreptul sa-mi controleze si masina odata cu mine. Insa in situatia mea nu mi se pare c-ar avea voie, chiar si daca stateam langa masina, nu mi se pare c-ar avea voie sa ma oblige sa le descui masina pentru a o controla.