avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 454 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Autoturism fara proprietar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Autoturism fara proprietar

Buna seara,

Vecinul unui prieten a decedat in urma cu aproximativ 8 ani. In urma sa a ramas o oarecare mostenire, printre care si o masina. Din ce stiu, omul nu avea mostenitori si daca acestia exista, nu i-a vazut nimeni si nu stie nimeni cum as putea lua legatura cu ei. Problema este ca eu imi doresc sa reconditionez acea masina, ar exista o posibilitate sa intru in proprietatea acelui autoturism?

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Alexandru Andreescu , utilizator 23:38, 25 Iunie 2019
Art. 941 NCC

Dobândirea bunului prin ocupaţiune

(1) Posesorul unui lucru mobil care nu aparţine nimănui devine proprietarul acestuia, prin ocupaţiune, de la data intrării în posesie, însă numai dacă aceasta se face în condiţiile legii.

(2) Sunt lucruri fără stăpân bunurile mobile abandonate, precum şi bunurile care, prin natura lor, nu au un proprietar, cum sunt animalele sălbatice, peştele şi resursele acvatice vii din bazinele piscicole naturale, fructele de pădure, ciupercile comestibile din flora spontană, plantele medicinale şi aromatice şi altele asemenea.

(3) Lucrurile mobile de valoare foarte mică sau foarte deteriorate care sunt lăsate într-un loc public, inclusiv pe un drum public sau într-un mijloc de transport în comun, sunt considerate lucruri abandonate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . ... balasoiu nicol balasoiu nicol Buna seara! mama mea a achizitionat in anul 2016 un imobil . a fost cumparat in urma vanzarii - executare silita. In anul 2018, s- a recurs la evacuarea dim ... (vezi toată discuția)
Cultivarea ciupercilor Venet Venet Buna ziua, as dori sa stiu ce acte si autorizatii imi trebuie pentru cultivarea ciupercilor si in sezonul de vara si colectarea ciupercilor de padure? Am o ... (vezi toată discuția)
Hg 150/2011-impozit din agricultura rompell rompell HG 150/2011,Art. 42 k) 9. În categoria veniturilor din agricultură şi silvicultură considerate neimpozabile se cuprind: - veniturile realizate de ... (vezi toată discuția)