avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Functionare spalatorie auto 24/7
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Functionare spalatorie auto 24/7

O spalatorie auto care functioneaza langa mine si-a extins afacerea cu un punct nonstop jetwash. Aceasta extensie imi afecteaza proprietatea datorita zgomotului constant generat de jeturile de apa si aspiratoarele amplasate chiar langa gardul proprietatii, la mai putin de 1m, apa murdara care sare din jeturi/de pe masini si (mai nou) luminile led amplasate pe ghereta si camerele video care bat pe proprietate peste gardul despartitor.
Extinderea afacerii necesita acordul vecinilor?
Unde pot cere limitarea functionarii?
Ce demersuri imi recomandati?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 18:39, 26 Iunie 2019
Puteti sesiza DJSP si Ag. de mediu in scris cu nr. de inregistrare/ data pentru zgomotul produs cu referire la Ordinul nr. 119/2014 al Ministerului Sănătății pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei
Art. 16
(1) Dimensionarea zonelor de protecţie sanitară se va face în aşa fel încât în teritoriile protejate vor fi asigurate şi respectate valorile-limită ale indicatorilor de zgomot, după cum urmează:
a) în perioada zilei, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (AeqT), măsurat la exteriorul locuinţei conform standardului SR ISO 1996/2-08, la 1,5 m înălţime faţă de sol, să nu depăşească 55 dB şi curba de zgomot Cz 50;
b) în perioada nopţii, între orele 23,00–7,00, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (LAeqT), măsurat la exteriorul locuinţei conform standardului SR ISO 1996/2-08, la 1,5 m înălţime faţă de sol, să nu depăşească 45 dB şi, respectiv, curba de zgomot Cz 40.
(2) Pentru locuinţe, nivelul de presiune acustică continuu echivalent ponderat A (LAeqT), măsurat în timpul zilei, în interiorul camerei cu ferestrele închise, nu trebuie să depăşească 35 dB (A) şi, respectiv, curba de zgomot Cz 30. În timpul nopţii (orele 23,00–7,00), nivelul de zgomot LAeqT nu trebuie să depăşească 30 dB şi, respectiv, curba Cz 25.
Puteti contacta o firma autorizata (gasiti pe internet) sa efectueze determinari de zgomot si vibratii si care contracost va emit buletine de determinare noxe. Cu aceste buletine, daca noxele sunt depasite puteti deschide actiune in instanta.
Puteti sesiza politia si primaria in scris, cu nr. de inregistrare/ data pentru deranjarea linistii si ordinii publice cu referire la Legea nr. 61/ 1991 republicata.
Legea o gasiti aici: [ link extern ]
Vedeti art.2 pct.25-27.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita legala zgomote in spatiu comun la bloc in decibeli. victor1906 victor1906 Buna ziua. Care este limita legala volum ton , zgomot , la bloc , in decibeli , si intervalul de timp giornalier pt. a putea sa ascult muzica cu volumul mai ... (vezi toată discuția)
Limite zgomot admise in apartament Raluca Ciobanu F Raluca Ciobanu F Buna ziua, De curand am achizitionat un apartament intr-un bloc nou, Totul bine pana cand vecinii s-au mutat: se aude si cel mai mic zgomot, aud televizorul ... (vezi toată discuția)
Cat de tare pot sa ascult muzica? irc80 irc80 Buna seara!As vrea sa stiu si eu cat de tare pot sa ascult muzica!Cei pusi pe rautati le spun de acum...ascult toate genurile de muzica incepand din ani 70 ... (vezi toată discuția)