avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Executare hotărâre judecătorească
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Executare hotărâre judecătorească

Potrivit acestei hotărâri și articolului 448 din noul cod de procedura civila privind executarea hotărârilor judecătorești pot sa benefiecez de acest program chiar dacă în prezent exista un apel pe rol? Trebuie sa merg la judecătorie pentru vreo stampila, ceva pe acesta hotărâre? Mulțumesc pt răspunsuri. Sper sa se vadă atașamentul hotărârii.


a fost precizată (fila 38), în contradictoriu cu pârâta D. Mioara L. Obligă pârâta să permită reclamantului să aibă legături personale cu minorul L. O, la domiciliul său, cu obligaţia reclamantului de a-l lua şi a-l readuce pe minor la domiciliul pârâtei, după cum urmează: - În cel de-al doilea şi al patrulea weekend în fiecare lună, de vineri de la ora 17.00, până duminică, la ora 18.00; - O săptămână în vacanţa de iarnă, din care, în anii pari, cu ocazia sărbătorilor de Crăciun şi, în anii impari, cu ocazia Anului Nou (din care să facă parte intervalul începând cu data de 30.12 – orele 18.00, până în data de 02.01, orele 18.00, în acest din urmă caz); - O săptămână în vacanţa de primăvară, din care, în anii pari, cu ocazia Sărbătorilor Pascale; - În anii pari, de ziua de naştere a minorului, respectiv 15 noiembrie, sau weekend-ul anterior acestei zile, dacă data de 15 noiembrie cade în cursul săptămânii în anul respectiv, începând de sâmbăta de la orele 18.00, până duminica, orele 18.00; - În anii impari, în ziua de Florii, ziua onomastică a minorului; - În anii pari, în data de 23 aprilie, de Sf. Gheorghe, ziua onomastică a reclamantului, dacă nu cade în cursul săptămânii; - În anii impari, în data de 07 iulie, ziua de naştere a reclamantului, dacă nu cade în cursul săptămânii; - O lună în vacanţa de vară, respectiv luna iulie în anii pari şi luna august în anii impari. Obligă pârâta la plata sumei de 700 lei, reprezentând cheltuieli de judecată, către reclamant. Cu drept de apel în termen de 30 de zile de la comunicare, ce se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată astăzi, 28 februarie 2019, la sediul Judecătoriei Drăgăşani, şi pusă la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.
Document: Hotarâre 283/2019 28.02.2019
Ultima modificare: Duminică, 30 Iunie 2019
yo85, utilizator
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 23:20, 29 Iulie 2019
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, este vorba despre executarea provizorie de drept in temeiul careia puteti pune in executare hotararea cu provire la legaturile personale cu minorul desi s-a exercitat calea de atac!
Legalizati hotararea la instanta, apoi mergeti la executor!
Bună ziua! Am mers la 2 executori din Drăgășani și nici unul nu a considerat ca pot sa iau copilul la program conform hotărârii de fond și a art 448 din noul cod de procedura civila. Unul din ei mi-a spus ca nu cunoaște aceasta lege și al 2 Lea a zis ca pana nu scrie definitiva sa executorie pe sentința nu poate sa ma reprezinte. Ce e de făcut în cazul acesta dacă și executorii, cu legea în fata, dau înapoi?

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Da, este vorba despre executarea provizorie de drept in temeiul careia puteti pune in executare hotararea cu provire la legaturile personale cu minorul desi s-a exercitat calea de atac!
Legalizati hotararea la instanta, apoi mergeti la executor!

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nici un executor nu merge cu plăcere la executarea silită când e vorba de minori. Pe de altă parte, dacă în legea privind executarea siită se prevede că se pot executa silit doar hotărârile definitive, au legal să scape de ce nu le place să facă. La fel se intâmplă cu ordonanţele preşedinţiale ce privesc suplinirea semnăturii pentru paşaportul minorilor, la serviciul Paşapoarte nu primesc actele şi nu eliberează paşaportul până hotărârea nu e definitivă, deşi altă lege stipulează că sentinţa e executorie.
Mai încercaţi, poate găsiţi unul care doreşte să facă executarea silită.
Ultima modificare: Sâmbătă, 13 Iulie 2019
Martonze, utilizator
Sentinta e executorie, chemati politia faceti plangere.nu e definitiva dar este executorie, faceti plangere art 379 si 286 opunere pa executare sentinta judecatoreasca
Am chemat politia. Fosta soție a zis ca nu recunoaște sentința. S-a făcut proces verbal și cam atât. Am filmat-o cum efectiv m-a gonit și mi-a trantit ușa în nas când m-am dus sa iau copilul. Când a venit politia am stat în fata blocului. Nu ne-a dat voie sa intram în casa și nici mie sa vad băiatul. Am fost la 3 executori care au zis ca teoretic pot sa beficiez de sentința dar ca practic nu pot. Unul mi-a zis ca pot sa ma aleg cu dosar penal dacă iau copilul. Sunt la capătul puterilor. Acum sunt la mare la câțiva km de copil meu care este cu concubinul și mama în vacanta și mie îmi este interzis sa ma apropii. Exact asa mi-a făcut și anul trecut. Mi s-a spus sa fac programare dacă vreau sa vad copilul în vacanta.
Ce sa mai cred?unde mai intreb? Incotro sa o iau?

Sobolan de tomberoane a scris:

Sentinta e executorie, chemati politia faceti plangere.nu e definitiva dar este executorie, faceti plangere art 379 si 286 opunere pa executare sentinta judecatoreasca

Alte discuții în legătură

Zile de vizita elisa emilia elisa emilia Bună seara Va rog frumos sa ma ajutați cu o lămurire. În urma hotărârii judecătorești fostul soț tb sa ia la el fetele de zilele de naștere sau ... (vezi toată discuția)
Program vizita minor ANA74BV ANA74BV Tip solutie: Admite cererea Solutia pe scurt: Admite acţiunea civilă formulată de reclamantul în contradictoriu cu pârâta , şi în consecinţă : ... (vezi toată discuția)
Model program vizitare minor cristigibraltar cristigibraltar Buna ziua! Am nevoie de un model program vizitare minor standard,cine ma poate ajuta? (vezi toată discuția)